Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Helyes angol kiejtés=évekig tartó tanulás?? fórum

Helyes angol kiejtés=évekig tartó tanulás?? (tudásbázis)

7. Shya (válaszként erre: 1. - Marinakovacska)
ma 01:47
még azt tudnám javasolni, hha nincs lehetőséget angol anyanyelvűekkel beszélgetni akkor a neten vannak olyan oldalak, amik direkt azért jöttek létre, h ingyenesen tudja bárki gyakorolni az angolt a világ bármelyik pontjáról, itt találhatsz beszélgetőpartnereket és gyakorolhatod velük kettesben és csoportosan is az élő beszédet. itt is rá lennél arra szorulva, h angolul beszélj, mivel mindenki máshonnan csatlakozik be, az angolt mindegyikük más-más szinten beszéli. nyilván, marad akcentusod akkor is, de azt nem lehet levetkőzni.
6. Amaunet (válaszként erre: 1. - Marinakovacska)
ma 01:31
Leírnád, hogy mit jelent ez a példamondat? Mit szeretnél ezzel mondani? Talán biztosabban mondanánk erre vélményt.
ma 01:28

Igen. Minden nyelv tanulása addig tart, míg azt használni is akarod és gyakorlod. Nem lehet megtanulni idegenként egy nyelvet sem anyanyaelvi szinten. A kiejtésen lehet javítani, ha időt tölt az ember olyan környezetben, ahol a tanult nyelvet anyanyelven beszélik. A tájszólást akkor sem fogja felismerni. Pl. Olaszországban tanulhatjuk az irodalmi olaszt, de Sziciliában nem biztos, hogy jól fejezzük ki magunkat ezzel a nyelvtudással.

De még nálunk is vannak táj jellegű szavak, amit mi magyarok sem mindig úgy értünk, ahogy azt szeretnék.

ma 01:12
az angol nyelvet legkonnyebb ott elsajatitani ahol angolul beszelnek es ra van kenyszeritve az ember,hogy beszeljen.
3. Shya
ma 01:06

én általában abból indulok ki, minden fórumnál, h a kérdés komoly. ha nem az, és mégis válaszoltam rá, nem vesztek semmit. őszintén szólva, most néztem meg először egy kérdező profilját, h milyen a többi fóruma. azok teljesen kommerszek.

szóval, Marina kérdésére válaszolva; ha leírsz fonetikusan egy szöveget, az mindenképp komikusnak fog tűnni, nem lehet vele jól visszaadni az élő beszédet. (és kiejtést tanulni sem, mint ahogy azt egyes tudósításokból az utóbbi napokban láthattuk is.) ebből nehéz megállapítani, h hangzik, amikor kiejted. de azt mondod, már többeket megkérdeztél és ők azt mondták, sajnos gyenge. akkor már megkaptad a választ. az élő, spontán beszédet kellene ezek szerint többet gyakorolnod és ilyen tartalmakat hallgatnod.

2. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Marinakovacska)
ma 00:33
jo troll vagy.
ma 00:07

Az alábbi angol fonetikusan írt szöveg az én kiejtésem. A volt angoltanárom és néhány angolul beszélő barátom szerint hibás, több sebből vérzik.

"Áj juszolly kúk díner for máj csílldrön, end máj aáder femillih mémbőr tút.". Hét éve kezdtem az angolt a 0-ról. Akkor ennyi sem volt elég🤔?

Kíváncsi vagyok hogy itt a Hoxán ki, mit gondol. Egy másik fórumon jól lehordtak mindennek

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook