Mi a hobbid és hogyan találtál rá? (beszélgetés)
Már akinek. Ha fiamat nézzük, neki először csak egy hobbi volt amivel a szabadidejét töltötte. Az idő múlásával az lett a munkája, a megélhetése is, de ettől még nem szűnt meg a hobbijának lenni.
Szerintem Bozsu is tekinthet hobbijaként a napi tevékenységeire, mivel örömmel végzi.
Akkor másképp írom,minden tevékenységem (sütés,főzés,takarítás,vasalás) hobbiként élem meg,de nem nevezem annak.
18 éves korom előtt sétáltam legutóbb,soha nem bicajoztam csak úgy hobbiból.
Egyik testrészem sem rángatózik hogy nincs hobbim.
Van egy komoly, sok darabos rez gyertyatarto gyüjtemenyem, szeretem öket nezegetni, de ez persze nem hobby.
Sperrmühl alkalmäval gyüjtögetek az utcäkon, különbözö fa lomokbol szeretek mindenfele dolgokat ujra esztergälni.
Minden kihajitott fa arannyä välik, a fa szep erezete nekem mindig elmenyt adott.
Sok időm sosem jutott arra, hogy a hobbimnak éljek, vagy nincs EGY, amiben elmélyedhettem volna.
Szeretnék festeni, nagyon kikapcsol.
Amikor még nem volt pénzem művészi alkotásokra, elkészítettem magamnak.
A gyerekeimnek kötöttem nagyon egyedi cuccokat, fel is figyeltek rá, meg is kerestek, hogy kössek, de mindig is becari voltam, nem mertem a munkám feladni, annyi pénzem meg nem volt, hogy én nyissak üzletet.
Két éve az egész konyhabútort átfestettem, ez is kikapcsolt.
Most éppen horgolt kindle (olvasó) tartókat kértek. A horgolás nem a kedvencem, de akit szeretek annak szívesen. Egy kihívás.
Mit szeretnék hobbiszerűen gyűjteni? Befektetési aranyat. :) Megnyugtató tevékenység lenne.
De szeretek biciklire pattanni és kerekezni is a természetben.
És sok egyebet, de én lüke, a biztos állás mellett döntöttem, mert csak tutira merek menni.
Horgászunk,,ez közös hobbi,,ahogy a kertezést is annak tartom.
Könyvek,olvasás.Bár a helyszűke már gátat szab.
Plussz az árak is,,most már tényleg figyelni kell hogy csak a jó könyv legyen.
Szeretek még molyolni dekorációval,főleg fával,üveggel vagy bármivel amit meglátok és megtetszik.
A Pinterest nekem is nagy kedvenc.
Gyerekkorom óta hobbim a nyelvtanulás, pár éve Nespresso kapszulákból készítettem ékszereket, kisebb-nagyobb tárgyakat. Most épp egy állólámpa készül - ha egyszer elkészül. A Pineresten láttam szuper dolgokat, aztán elmentem néhány workshopra.
Új hobbim a videó,- és kiadványszerkesztés. Épp most jött ki a nyomdából az első prospektus, amit csináltam és a barátnőm cégének névjegykártyái.
Búvárkodás, snorkelinkg.
Úgy találtam, hogy megfelelő helyen néztem a víz alá.
Sosem volt egy tevékenység sem az életemben, amit mint hobbi megnevezhetnék.
Gyermekkoromban sokmindent kipróbáltam, sokat tanultam a szüleimtől, nagymamámtól. Állatok gondozása/nevelése, hímzés, horgolás, kötés, főzés, gépi varrás. Rajzoltam, festettem is.
Aztán, hogy dolgozni kezdtem és letették elém az számítógépet, hogy "csináld", azóta a számítástechnika a munkám és a hobbim is. Azóta folyamatos a tanulás, a munka.
A másik oldalról kiegyensúlyozom, mert vannak állataim, kertem.
Lenne bennem a varráshoz, horgoláshoz, kötéshez is kedv, csak időm nincs.:)
Soha nem volt bobbim,nem éreztem hiányát.
Minden tevékenység feladat épített.
További ajánlott fórumok:
- Enyhén elrontott szülinapi tortát tálaltál már? Szóltak? Ették?
- A Hoxán találtál már ismerősödre vagy rokonodra?
- Van ideálod? És ha van olyat találtál?
- Van olyan gyerekkori "udvari" emléked, amit anno nem értettél, vagy amire még azóta sem találtál ésszerű választ?Lásd első hsz.
- Te hogy találtál rá a Hoxa-ra?/főleg a fiúk/
- Hatásos kozmetikai kezelések - írj ha találtál ilyet!