Hogyan segítsek a fiamnak? (beszélgetés)
Úgy legyen, hogy tudjon menni dolgozni.
Az nagyon becsülendő, hogy úgy dolgozik, a főnökének ez a véleménye.
De bármennyire is szeretnek valakit, mindig a profit a lényeg, a világ így működik.
De nem olyan a vészes a dolog gondolom én, hiszen már tegnap óta rengeteget változott az állapota jó irányba, hiszen csak eltud menni holnap dolgozni már.
Kitartást!
Ez teljesen érthető, hogy a gyermeked örökké, és segíteni próbálsz neki.
A bátyját nem lehetne bevonni? Hátha rá jobban hallgat.
Így a vége az lesz, hogy kidobják a munkahelyéről, egyre rosszabb lesz az állapota is.
Ha nagyon beteg leszázalékolják, ha nem megy orvoshoz, akkor pedig később már ennek a lehetőségnek is annyi, mert, ha le is százalékolják, nem lesz meg a kötelező munkaviszonya és segélyen tengődhet,
Ezt próbáld neki elmagyarázni.
Szerintem ez a titok nyitja , tudjátok mindketten hogy beteg , de nem kezelteti magát !
Mielőbb keress neki egy jó pszichiátert .
Meglátod rövid időn belül segíteni fog rajta .
A fiad jár pszichológushoz vagy pszichiáterhez?
Ha igen kérj te magad is hozzá időpontot a fiad nélkül. Egyrészt ez a helyzet neked is nehéz, meg kell vele birkózni, másrészt a szakember el tudja mondani, hogy tudsz segíteni a fiadnak.
Legyél ott mellette és hallgasd meg. Akár 15-ször. Már az segít, ha tudja, hogy van kire támaszkodnia.
Sajnálom és remélem, hogy túljuttok ezen a rossz időszakon. Egy anyának az a legrosszabb, ha a gyerekének nehéz, legyen akárhány éves. ❤️
Annyit tudsz segíteni, ha naponta 15x mondja el, akkor 15x hallgatod meg és biztosítod a megértésedről és támogatásodról. Bíztatod, ha kivizsgálják és beállítják a gyógyszereit, akkor jóra fordulnak a dolgok.
A saját gondjaidat (ha lehet), ne rakd az ő vállára most!
Ha CNC gépkezelő, akkor az üzemorvos alaposan megvizsgálta, alkalmasnak találta...
ha nem vizsgálta meg, az baj..a CNC nem játék...
szerintem valami külső tényező zaklatta fel a fiad...
Tudom, anyagi kérdés, de egy magyar, igenmodern vércukormérő már elérhető áron van...minimum, hogy mérd az éhgyomri cukrát...
a magas cukor könnyen vakságot, veseleállást okozhat.
Pszichés betegségei vannak. Nagyon sajnálom:(
Nem könnyű neki sem a családnak sem. Talán a gyógyszerein kellene állitani. Mit mond a szakorvos? Kollégák, munkahelye megértő?
Állj mellette, támogasd. Ennél többet nem nagyon tudsz tenni.
További ajánlott fórumok:
- Férjem 5 napja kómában! Mit tehetek, hogyan segitsek neki visszajönni?
- Mit csináljak? Hogyan segítsek?
- Kakivisszatartás óvodáskorban. Hogyan lehet ezt megoldani? Hogyan segítsek neki?
- Már nem tudom, hogyan segítsek lefogyni a férjemnek
- Hogyan segítsek depressziós ismerősömnek, hogy kigyógyuljon?
- Hogyan segítsek elsős gyermekemnek a számfogalom kialakulásában?