Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szétesik a basmati rizs fórum

Szétesik a basmati rizs (beszélgetés)

23. lolita2112 (válaszként erre: 22. - Srcrss)
tegnap 07:48
en ugy csinalom,mint kirabban masfajta feher rizsakat es sose volt gondom,igaz en fozes elott a rizst sosem mosom meg,mint itt sokunk.
22. srcrss (válaszként erre: 21. - Lolita2112)
tegnap 06:49
Nem sem. Egyszer sem főztem.
tegnap 04:25
nekem meg eletemben sosem esett szet!
20. fenevigye (válaszként erre: 18. - Globus)
ápr. 7. 20:20
Néha én azt is tulzásba viszem, és viz helyett csontlében főzöm.
19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Kacsahercegno)
ápr. 7. 20:04
A hamisítást úgy értve ,hogy nem basmati kerül bele csaak az van ráírva a csomagolásra.
18. globus (válaszként erre: 14. - Fenevigye)
ápr. 7. 18:17
Van rizsfőző program az elektromos főzőedényhez, de az is " vízbefőtt".
17. Ágio8405 (válaszként erre: 5. - Alnisa)
ápr. 7. 17:51
Egyébként úgy is lehet. Pl a barnarizst ajánlott is annak aki gyakran eszi mert lehet már sok az arzén mennyiség.
16. fenevigye (válaszként erre: 15. - Birebora)
ápr. 7. 16:35
Én is csak dicsérni tudom.
15. birebora (válaszként erre: 14. - Fenevigye)
ápr. 7. 16:05
A lányomnak van, nagyon dicséri.
ápr. 7. 14:58

Ha esetleg valaki sokszor főz rizsát, akkor az autómata rizsfőző sokat segíthet neki.

[link]

13. Canna
ápr. 7. 13:40

Basmati rizst NEM pirítjuk olajon (egyébként egyiket sem, ez ilyen magyar menzai berögződés).

Alaposan meg kell mosni a basmatit, amíg csak nem tiszta, átlátszó víz jön le róla. Majd másfélszeres víz, forrástól számított 11 pec lassú gyöngyözés. Utána elzárod és hagyod pihenni még 5 percet. Kész.

Sima rizs:

Kétszeres mennyiségű forrásban lévő (!!!!!!!), megfelelően sós vízbe teszed a rizst, aminek a tetejére raksz egy pici vajat is. 18 perc, lassan gyöngyözve, majd 8-10 percig nem veszed le a fedőt. Készen is van a tökéletes fehér rizs. Semmi étolaj, delikát, hagyma, pirítás stb.

12. fenevigye (válaszként erre: 11. - Fenevigye)
ápr. 7. 12:31

Azannyát. Ő csak másfélszereset ír.

Nekem középen főttlen maradna.

[link]

ápr. 7. 12:26
A rizshez kétszer annyi víz kell, mint a rizs. Amikor nincs több víz, akkor kész.
10. ,zumba
ápr. 7. 09:49
40 éve megmosva használom a fehér rizst.
ápr. 7. 09:38
Én lepirítom, 1,8 víz, só, bors, fűszerek, forrástól 5-10 perc főzés, 1x 2x megkeverem majd elzárom fedő, konyharuha és csá.
8. globus (válaszként erre: 6. - Alnisa)
ápr. 7. 09:23
En is így készítem. Pirítástól kap egy kis "kérget". Felforrás után kb. 5 percig főzöm, utána elzárom, lefedem és nem kevergetem. Régebben sütőbe toltam ilyenkor, de már nem. A lángelosztó sokáig tartja a hőt. Gáztűzhelyem van, tóbbinél nem tudom, ez hogyan működik.
7. Kacsahercegno (válaszként erre: 5. - Alnisa)
ápr. 7. 09:15
Főzés előttre gondoltam. Bár ismerek olyat is, aki úgy főzi, mint a tésztát. :D
6. Alnisa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 7. 09:10

Pirítsd le, utána 1,5 szeres mennyiségű vízzel öntsd fel, 10 perc után keverd meg.

Összesen 20 percig főzd, magába szívja az összes vizet, nem esik szét, nem ragad össze.

5. Alnisa (válaszként erre: 3. - Kacsahercegno)
ápr. 7. 09:09
Leöblíted? A rizs nem tészta, nem úgy kell főzni.
4. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 7. 08:33
Hogyan készíted? Leírnád a menetét?
ápr. 7. 08:30
Hamisítják... a rizst? :-O Nem lehet, hogy amikor leöblíted, nem vagy elég óvatos, és széttörnek a szemek? Vagy túl sok vízben főzöd, esetleg túl magas hőfokon...?
ápr. 7. 08:29
Mindent hamisítanak. Minden méreg. Meg akarnak ölni minket.
ápr. 7. 08:29
"Már kétszer főztem basmati rizst és mikor lefedem ,hogy puhuljon szétesik utána ,nem értem miért ,talán ezt is hamisitják ,nem tudom."

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook