Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Nem szeretnék 103 évig élni. Gondolom abból kb. 30 krónikus... fórum

Nem szeretnék 103 évig élni. Gondolom abból kb. 30 krónikus... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
37. tumbo2 (válaszként erre: 31. - Piroska52)
tegnapelőtt 13:19
láttam egy öregembert,ja,annyi idős volt,mint én,levett egy margarint és belenyalt.a lányom apjára is 24 órában kellett vigyázni,pedig nagyon okos volt,de mint az apja,a legutolsó időben meg sem ismerte,-
36. tumbo2 (válaszként erre: 30. - Globus)
tegnapelőtt 13:13
a lányom apósa kérdezte,hogy segítsen fölkászálódni.én érzem,hogy jobb,hogy nehezebb.
tegnapelőtt 12:41
Én úgy döntöttem, kitöltöm a hivatali időmet ezen a sárgolyóbison.
34. tumbo2 (válaszként erre: 30. - Globus)
tegnapelőtt 12:27
akkor én nem sokáig fogok élni.és szenvedéssel nem is akarok.
tegnapelőtt 11:05
Kire mit mér a sors.
tegnapelőtt 09:12

Üköregapám 100 évet élt meg.Szellemileg teljesen épen, fizikailag nyilván lelassulva,de a 80 körüli lánya simán elgardírozta,szóval nem ágyban fekvő beteg volt.

Nagyapám, az ő unokája 86 volt, utolsó pár évében demens, de még 80 körül is minden évben várta a tavaszt hogy a földeken kezdje a munkát.

Azt gondolom, ha lassan,fokozatosan fogy a fizikai erő, akkor valahogy hozzászokik az ember, az lesz a normális.aA mindig lassuló ritmusához igazítja az életét.Nyilván ha egy negyvenéves ébredne úgy holnap, hogy egy 100 éves ember fizikai képességeivel, energia szintjével rendelkezik, az sokkoló lenne, és lehet,hogy nem akarna úgy élni.

tegnapelőtt 08:24

Jól elvitatkoztok rajta, 72 éves vagyok, itt fáj ott fáj amott fáj.

De eszembe nem jut, hogy meddig akarok élni.

Addig, amíg ép elmével eltudom magam látni.

Van olyan aki a tanítónénim volt, 94 éves ellátja magát, meg a környezetét.

Az anyósom 80 évesen, azt se tudta hol van.

A férjem meg elment 68 évesen. Hirtelen.

Az hogy meddig, és hogy èlünk és halunk, nem kívánság műsor.

Van aki 103-ig, van aki 20-ig..

Hát próbáljuk abból kihozni a legjobbat, amit kaptunk.

Örüljünk minden napnak amit kapunk.

Szép napot mindenkinek.

30. globus (válaszként erre: 13. - Channa*)
tegnapelőtt 08:06
Ízületek, főleg a gerinc állapota rendkívül meghatározza, hogy mire vagyunk képesek fizikailag.
29. timycat (válaszként erre: 24. - Csillagszem38)
tegnapelőtt 07:55
Jaaa és azt sem értetted, hogy nem bármilyen egészségügyi problémáról volt szó hanem fájdalomról.
28. timycat (válaszként erre: 24. - Csillagszem38)
tegnapelőtt 07:50

Mindenki értette, te nem érted, hogy van olyan idős aki szimplán jól van. Biztos ritka, de vannak ilyen csodamadarak. Nagyiék pl sosem sportoltak, nem diétáztak, nyilván a háborút, a rendszereket, pl kitelepítést megszenvedték, megéhezték de aztán mégis ez van, egyszerűen jók az alapok, pedig mértékkel még alkoholizálnak is napi szinten, orvosilag alátámasztva,jót tesz az ereknek.

A nagyim meg kifejezetten a nyavalygós típus, ha neki baja van azt mindenki tudja. Mivel nincs fájdalomcsillapítójuk, pedig korlátlan elérhetőségük lenne bármilyen szerre, de nyilvánvalóan nincs rá szükségük.

A régiek még "anyagból" vannak, mi már tartósítószerből, térfogatnövelőanyagokból, emulgeálókból meg jó ég tudja mit nem etet meg velünk a nagyüzemi élelmiszeripar.

Ez tény és nem hozzáállás kérdése. Ha ezt nem érted, akkor tényleg csak vigyorogni lehet.

tegnapelőtt 07:12
nem kell aggodnod hisz csak nagyon keves ember eri el egyentalan a 100 evet,
26. Tündike40 (válaszként erre: 19. - Jooeva)
tegnapelőtt 07:03
Igen,sajnos a sok stressz is oka hogy a mai fiatalok 40-50 esek betegesebbek...
25. Tündike40 (válaszként erre: 20. - Myra)
tegnapelőtt 07:01
De jó neked :) Én is fogok már tornázni,egészségesebben étkezni ilyesmit. hátha jobb lenne.
jan. 2. 22:26
Kar h senki nem ertette, amit irtam.🤣🤣🤣 Faj nekik, vagy van eu problemajuk, mert nyilvan van, csak lesz rjak es nem nyavalyognak rajta!
23. Csillagszem38 (válaszként erre: 20. - Myra)
jan. 2. 22:24
Emelem kalapom!! 🎩
22. Regin_a (válaszként erre: 15. - Semleges)
jan. 2. 22:18

Perszehogy értem. Magam is így gondolom, de ha majd nem érdemes tovább élni,mégsincs indittatásom az öngyilokhoz

Népszavazást az eutanáziáról. Ami most van "állnak az ágy mellett és figyelik mikor szusszan vagy kiált egy utolsót. Ha fájdalom, max adnak egy morfium tapaszt de ezt sem mindenhol

21. Regin_a (válaszként erre: 13. - Channa*)
jan. 2. 22:12

Ha leejted a botodat nem kell segitség hogy felvegyed, ha nem hajlik a lábad ahogy kellene akkor harisnyahúzót kell alkalmaznod, de nem viheted mindenhova magaddal. Fotelböl elértem a villanykapcsolót, aztán szinte egyik napról a másikra nem tudtam emelni a karom.Bottal kapcsolgattam a villanyt, szerencsére a gyógytorna90%-ban helyrehozott.

Hozzak példát a szexböl is vagy kitalálod magad?

Lehetne még sorolni mire jó ha hajlékony az ember

20. Myra (válaszként erre: 17. - Tündike40)
jan. 2. 22:08
Én 74 vagyok, pár éve lettek betegségeim, de mindent megteszek , hogy ez javuljon , minden reggel tornázom, dolgozom még, életmódot váltottam.
19. jooeva
jan. 2. 20:56

Aki most olyan 70 körüli (ahogy látom a környezetemben), sokkal jobb testi-lelki állapotban van, mint a 40-50-es korosztály (én utóbbiba tartozom).

Vannak tényleg ilyenek, akiknek semmi bajuk fizikailag, aktívak, önellátóak, mentálisan is rendben vannak.

Anyukám most 76 éves, másfél éve vannak gondjai az egészségével. Addig semmi, tényleg semmi.

Fiatalasszon kora óta visszeresek a lábai, de panasza azzal sincs.

Apám 80, ő is az elmúlt 2 évben lett betegesebb, de ő inkább mentálisan, demens...

De még mindig önellátóak, tanyán élnek, állatokat etetnek, fűtenek, anyukám vezet, bevásárol, intézi a dolgaikat.

Mi a párommal nem mondhatjuk el ezt sajnos...mármint, hogy kutyabajunk.

jan. 2. 18:39
Az egészség nem jár alanyi jogon! Én mindent megteszek azért hogy jó egészségben éljek. Tart ameddig tart, de addig legyek jól!
jan. 2. 18:16
Én olyan 70-75 évvel kiegyeznék. Már most van vagy 6 féle betegségem gyógyszereken,fájdalmakkal "élek" így minek tovább? Pedig 45 múltam. Hát,majd tudja "akinek" tudni kell..
16. timycat (válaszként erre: 10. - Csillagszem38)
jan. 2. 18:05
Hadd tudják már ők 😂 Az egyikük pedig még mindig aktív orvos, a bogyókapkodó tanokat követő. Biztos vagyok benne lenne otthon fájdalomcsillapító ha fájna itt-ott.
15. semleges (válaszként erre: 7. - Regin_a)
jan. 2. 17:45
Mondjuk nálam az, hogy ha nem tudok kimenni a wc-re, etetni, itatni, pelenkázni, fürdetni kell. Nem tudok megcsinálni magamnak egy levest, stb. Rá vagyok másokra szorulva mert képtelen vagyok az önálló, egyedüli életre. És akkor még a mentális állapotot nem is említem pedig az is fontos, hogy pl. ne gyújtsam magamra a házat, ne hagyjam nyitva napokig a csapot, ismerjem meg a hozzátartozóimat és még sorolhatnám. Tehát felügyeletre szorulok. Nem tudom pontosabban és jobban megfogalmazni, de szerintem érted.
14. andi6020 (válaszként erre: 10. - Csillagszem38)
jan. 2. 16:36
Anyósom 82 éves. Szürkehályogja van, és annyi. Gyógyszert semmire nem szed, soha nem fáj semmije.
13. Channa* (válaszként erre: 2. - Globus)
jan. 2. 16:32

Miért jó az ha hajlékony valaki?

Ezt sosem értettem...

12. Érdekes73 (válaszként erre: 2. - Globus)
jan. 2. 16:28
Így érdemes is 100 évesnek lenni de betegen nem.
11. unom (válaszként erre: 10. - Csillagszem38)
jan. 2. 16:23
Jobban tudod, mint ők?
10. Csillagszem38 (válaszként erre: 8. - Timycat)
jan. 2. 16:21
Sztem hozzáállás kérdése is. Biztos, hogy fáj a 80 éves nagyszüleidnek is itt-ott. Biztos vagyok benne.
9. secret8 (válaszként erre: 5. - Channa*)
jan. 2. 16:15
Már betöltötte volna 1 hét múlva a 104-et.
8. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 2. 16:12

Kinek milyen lapokat osztanak, tényleg nem kívánságműsor.

Én 37 évesen kezdtem a krónikus fájdalmakat, nagyim 82 évesen tavaly novemberben seggre ült a létráról, hál Istennek lila-kék foltokon kívül semmi baja nem lett és nem volt náluk otthon se fájdalomcsillapító, se reuma krém, se gyulladáscsökkentő krém, se semmi. A 88 éves öregapámmal él. Mikor értetlenkedtem miért nem tartanak otthon ilyeneket, ők értetlenkedtek, hogy minek? Sose fáj semmijük.

És ez tök jó, maradjon is így sokáig!

Ahogy a fentiek mutatják nem korfüggő.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook