Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Katicabogarakat mi riasztaná el? Az ablakban, közte nagyon sok van. fórum

Katicabogarakat mi riasztaná el? Az ablakban, közte nagyon sok van. (beszélgetés)

tegnap 14:57

Nálam a hársfán bodobács volt pár éve. Mondták hagyjam majd elrepülnek tavasszal. Néha arra jártam, lesöpörtem amit elértem, visszamásztak. Egész télen nézegettem. Nem repültek el. Tavasszal kemotoxal lefújtam. Pillanatok alatt elpusztultak. Azóta nincsenek.

[link]

18. Enissa (válaszként erre: 15. - Birebora)
tegnap 14:37

Persze megértem én, csak egyik rossz hozza a másik rosszat.

A kullancsok is így szaporodtak el. Egyik fő oka az, hogy az intenzív növényvédő szerek és rovarirtók kiirtják azokat a rovarokat és állatokat, amelyek természetes ellenségeik lehetnének.

17. libikóka (válaszként erre: 15. - Birebora)
tegnap 14:32

Ha jönnek a tetvek,nem marad más út,permetezni kell.

Én sem szeretem a permetet,,de ronda pusztítást csinálnak.

16. libikóka (válaszként erre: 12. - Birebora)
tegnap 14:30

Ettek volna,,illetve ettek is.

De egy egész fához,,azért sok kell,,nagyon sok.

15. birebora (válaszként erre: 11. - Enissa)
tegnap 14:27
Volt aki azt mondta ne várják mert lemehetnek a gyökerükig és szétehetik az egészet és kipusztul a fa. Ezt nem kockáztattam. Permetezés után már nem volt gondom a tetvekkel.
14. Enissa (válaszként erre: 12. - Birebora)
tegnap 14:25
Nincs már annyi katica.
13. Enissa (válaszként erre: 11. - Enissa)
tegnap 14:25
Nagyon kevés katica van már. 🐞
12. birebora (válaszként erre: 10. - Libikóka)
tegnap 14:24
Nem ették volna meg őket? Vagy csak egy részüket? Nagyon tele volt. Volt tavasszal sok eső, párás idő. Akkor tapasztaltam és főleg a szilva és barackfán.
11. Enissa (válaszként erre: 9. - Birebora)
tegnap 14:23
A munkahelyemen, a nem tudom milyen nevű virágokat lepték el a tetvek, és tényleg jöttek rá katicák, de jött a kertész és lepermetezett mindent, a katicák is elpusztultak. 😭
10. libikóka (válaszként erre: 9. - Birebora)
tegnap 14:21
Nyugodj meg, nem,,sajnos.
9. birebora (válaszként erre: 7. - Enissa)
tegnap 14:20

Tavaly a fiatal csemete gyümölcsfákon tetvek voltak. Azt mondta egy hozzáértő a katicák megeszik őket, hagyjam.

Hagytam egy darabig de aztán nem tudtam elnézni a tetveket, permeteztem. Lehet, hogy megoldották volna a katicák?

8. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 11:03

Mint említettük, neked nem a hétpettyessel gyűlik meg a bajod, hanem a harlekinnel. Csak az vonul télire a házak, nyílászárók, redőnyök réseibe. Én talán azért nem érzem ezt nagy problémának, mert nálam ennél súlyosabb a helyzet. Sajnos a gyümölcsöt is megsebzik, kirágják, és ők azok amik elpusztítják a hétpettyes katicák lárváit is, sőt ha rámszállnak, elég erős a csípésük is. Harapnak!

Itt olvashatsz róluk, és a védekezésről is szakértőtől:

[link]

tegnap 10:17

A katicák fő táplálékai a levéltetvek, amelyek károsítják a növényeket.

Egy kifejlett katicabogár naponta akár 50-60 levéltetvet is megeszik, élete során pedig több ezret!

Emiatt természetes növényvédőként használják őket a vegyszerek helyett.

Nem bántják a növényeket, csak a kártevőket.

Fizikai eltávolítás a harlekinnél:

Porszívóval óvatosan szívd fel őket, majd azonnal ürítsd ki a porzsákot (ha bennmaradnak, bűzös váladékot bocsáthatnak ki).

Papírlappal vagy seprűvel: Óvatosan gyűjtsd össze és vidd ki őket a szabadba.

Babérlevél, levendula, citrusolaj: Az ezekből készült oldatokkal bepermetezheted a problémás helyeket. A levendula olaj még hangyák ellen is jó.

6. Ruslan (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 09:49
Menta virágcserépben, nyilván az ablakpárkányokra.
tegnap 09:07
4. 55Judit (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 08:52

Azért írtam hogy felesleges, mert nem fog sikerülni. Még ősszel is maximum gyéríti az ecet agy hipó szaga, de nem sokat érő.

Javul az idő, elmennek.

tegnap 08:49

Igen,

Az a kérdésem, mifene szer risztaná el őket!

Nálatok is van?

2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 08:43
Ami a ház réseinél, ablaknál megbúlyik, az a harlekin katica. (Nem éppen hasznos.)Ősszel érdemes riasztó szert használni, ilyenkor felesleges. Ahogy melegszik a levegő, maguktól útra kelnek.
tegnap 08:20
Ecetesviz lett téve, de ugyan úgy vannak, lesznek.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook