Igen, meg pl van aki rengeteget felfog a külvilágból altatás alatt, van aki még ébresztés utáni állapotra sem emlékszik, pedig kommunikál kifelé napokig.
Ja azt még nem írtam, hogy a kóma személyes tapasztalat. 4-en voltunk egy kórteremben, mindannyian kómából ébredtünk. Senkinek nem volt túlvilági élménye, csak amit írtam.
Kóma alatt az agy működése rendkívül lelassul vagy sérül. Ilyenkor előfordulhatnak hallucinációk, álomszerű képek, furcsa érzések, amelyek az agy oxigénhiányos állapotából vagy az érzékelés torzulásából erednek. Ezeket később az ember "emlékként" értelmezi.
Az emberek azt élik át vagy úgy értelmezik, amit előzetesen ismernek vagy amiben hisznek. Aki mélyen vallásos, az lehet, hogy "mennyországot" lát, Istennel találkozik, míg mások reinkarnációt, másik életet vagy semmit. A kultúránk nagyban befolyásolja az élmények értelmezését.
Egy biztos, aki "visszajött" másképpen éli az életét, legalábbis, akit én ismerek.
Kóma és klinikai halál nem ugyanaz. Kómában az ember azokat hallja esetleg, akik hozzá vagy mellette beszélnek. Azt is foszlányokba, esetleg beleszőve egy "álomba". Túlvilági élményeink klinikai halál esetén fordulnak elő.
Mit gondoltok, miért van az, hogy a kòmából felébredt emberek mást mondanak? Az egyik azt mondja, hogy a mennyben járt, látta Istent is, a másik meg másik életet stb.
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.