Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Sumetrolim szedése terhesség alatt okozhat bajt? fórum

Sumetrolim szedése terhesség alatt okozhat bajt? (tudásbázis)

20. fülemüledal (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
ma 09:23
Én a háziorvossal még futnék egy kört erről. Őrá talán nem kell napokat várnod.
19. Piroska52 (válaszként erre: 17. - Globus)
ma 08:39

🥰

Gyógyuljál.

18. libikóka (válaszként erre: 17. - Globus)
ma 08:27
Egy év sok idő,,remélem eltalálják,,gyógyulj meg végre💊🤗
17. globus (válaszként erre: 10. - Piroska52)
ma 08:23
Több mint egy éve küzdök, csakis tenyésztés alapján kúrálunk, de mindig visszajön. Vizsgálatok folyamatban.
16. libikóka (válaszként erre: 14. - Piroska52)
ma 08:22
Igen megvan,,csak eszembe jutott ,hogy nem sumetrolimot hanem a "másikat" kaptam terhesség alatt,,igazából meg sem fordult a fejembe hogy ezek még léteznek.
15. Channa* (válaszként erre: 13. - Libikóka)
ma 08:19

Egyébként maripen, azaz i-vel kell írni.

Meg volt a vegacilin is.

Egyébként én ha nagyon kell szednem antibiotikumot, akkor a sumetrolimut szoktam kérni, mert attól nem sok bajom van. Azt szokták mondani, hogy azzal tovább tart a gyógyulás, mert kevesebb benne a hatóanyag.

Ha úgy vagyok, akkor pedig a doxycicilint.

A többi korszerű, amit manapság felírnak, nagyon rosszul vagyok.

14. Piroska52 (válaszként erre: 13. - Libikóka)
ma 08:18
Maripen, így találod.
13. libikóka (válaszként erre: 12. - Channa*)
ma 08:15
Igen,,köszönöm:))
12. Channa* (válaszként erre: 11. - Libikóka)
ma 08:12

Marypen?

Lehet, hogy nem így kell íri.

ma 08:10

Nem emlékeztek ,,mi volt a másik antib. a sumetrolim mellett?Valami M betűs talán de nem biztos.

Nem találom a neten.

10. Piroska52 (válaszként erre: 9. - Globus)
ma 08:09

Van aki bírja, van aki nem.

Én nem.

A barbiturátokra is allergiás vagyok.

Meg az algopirinre.

De élesztettek már újra érzéstelenítőtöl is..

Úgyhogy én nagyon óvatos vagyok.

Remélem neked használt.

9. globus (válaszként erre: 8. - Piroska52)
ma 08:04

Ma telik le a tíz napos kúrám.

Igaz, nem vagyok terhes :)

8. Piroska52 (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
ma 07:49

Na szóval.

A gugli ugye a barátod.

Bírod hogy sumetrolim, ott a betegtájékoztató.

Azt írja mikor nem szedhető.

Terhesség alatt nem, csak ha az orvos kifejezetten azt javasolja.

Ott van minden leírva.

Mit okozhat.

Csak mellékesen írom le.

Nekem egyszer írták fel, az első szem után úgy bedagadt a fejem, hogy úgynéztem ki mint a medúza.

Biztos van más megoldás is.

Gyógyuljál hamar.

Nőgyógyász
ma 07:41
Ez most a háziorvos vagy a nőgyógyász?
Én értem hogy nem tudtok segíteni. Viszont azért tettem fel a kérdést,ugyanis beszéltem az orvossal. Felhívtam miután ki akartam válltani és a patikában is felhívták a figyelmet beszéljek az orvossal. Elmondtam neki az egészet és kérdeztem biztosan lehet e szedni. Majd kiakadt rám hogy még én megkérdőjelezem a tudását hogy miért járok hozzá ha nem bízok benne. Nyilván így nem szívesen járok hozzá és tanácsot sem kérnék tőle ezek után. Időpontom van másik orvoshoz 20-ra csak még soknak tűnik így ez az idő. Ezért gondoltam segítséget kérek hátha más is van aki szedte várandóság alatt,vagy egyáltalán írtak e fel másnak is, mert nem találtam róla semmi információt azon kívül hogy ellenjavallat.
4. papája (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 07:22
A Sumetrolimot már szinte egyik orvos sem írja fel, főleg nem terhesnek. Vannak korszerűbb gyógyszerek is. Keress fel másik orvost és beszéld meg azzal.
ma 07:00

Mitől kaptál fertőzést?

Én, semmit nem szedhettem terhesség alatt a folsavon kívül és nem is szedtem. Ha megfáztam, akkor, max. orrcseppet használhattam.

Ahogy Biciklis_ írta, orvossal egyeztess a félelmeidről, itt nem fogunk tudni segíteni.

ma 06:28

Voltál orvosnál, patikusnál, most itt laikusoktól vársz választ....

Miért nem mész vissza az orvoshoz aki felírta és közlöd vele a patikus véleményét?

Sziasztok! Streptoccocusom van, jelenleg a 32 hétben járok. Korábban kezelve lett Augmentinnel de sajnos nem segített. Meg még plusz jött rá E coli baktérium is. Az orvos most Sumetrolimot írt fel,amit elvileg nem is lehetne szedni terhesség alatt. Ki akartam váltani de a patikában is felhívták erre a figyelmet így megijedtem. Volt aki szedett várandósság alatt? Lett bármilyen probléma belőle? Félek elkezdeni de a fertőzésektől is félek

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook