Visszaélés jóindulatú segítséggel (beszélgetés)
Körülöttem valaki a 6odik gyereket hozza a világra. Én nem fogom megerteni.
A huszonéves gyerekeit ismerem. Jó arcok meg dolgoznak kipurcanasig.
Ez valakinek hit béli dolog. Hogy nem veheti el más életét.
És erről nem vitatkozom. Én már el vagyok kötve.
Nem gondolkodtam rajta különösebben, van értelmesebb dolog is, amin gondolkodhatok.
Csak amikor megláttam a hirdetést, furcsállottam, de ha neki belefér, hogy egy pár hete még segitséget kért, most meg árulja, ő dolga.
Sok szerencsét neki.
A gyerekek kinőtt ruháit én is jószívvel odaadtam, ahol tudtam, hogy hasznát veszik.
Az bántott volna, ha elfogadják és nem használják, hanem rögtön eladják.
De igazad lehet, nem kell ebbe többet belegondni. Aki odaadta, annak már nyilván nem volt rá szüksége. Aki pedig megkapta, azt csinál vele, amit akar.(?)
Csak számomra furcsa és megdöbbentő volt, amikor megláttam a hirdetését.
Ezek szerint nem azért kérte a babaruhákat, mert szüksége volt rá.
Egy ötgyermekes anyuka főzős blogjában posztolta, hogy jön a hatodik baba.
Egyúttal -mivel sok anyuka olvassa bejegyzéseit- babaruhákat, holmikat kért a nyáron születendő kis hercegnőnek.
Most pedig adás-vételi csoportban újszülött/bébi kislány ruhacsomagokat, holmikat kínál eladásra!
Szóval amit segítő szándékból kapott, eladja.
Szerintem ez nem szép dolog, mi a véleményetek?
Ilyenkor elgondolkodom, érdemes-e segiteni?
További ajánlott fórumok:
- Gyámhivatali határozat végrehajtása rendőrségi segítséggel! Hogyan zajlik?
- Valóban visszaélésnek számítana az általam elkészített e-mail cím használata, amit én készítettem egy cégnek?
- Honnan ered az ember indulata? Mi késztetheti az embert arra, hogy ártson embertársának? És honnan ered vajon az emberek nyugalma, jóindulat
- Volt már valakinek jóindulatú daganat a mellében?
- Szerintetek mennyi magányos ember lehet manapság? Hogyan ismerkednétek ha szinglik lennétek? Egyedül vagy segítséggel ismerkednétek?
- Személyes adatokkal való visszaélés- zaklatás?