Okmányirodás fotó. Nektek szóltak, ha nem sikerült jól? (beszélgetés)
Szólhatott volna, de sok helyen futószalag módra készülnek a képek, utolsó gondolata az ügyintézőnek azon izgulni, hogy a kliens miképp fest a fotón.
Nekem sem mutatták meg a képet, de csodák csodájára jól sikerült. Sajnos hamarosan lejár.
:) Csak pozitívan. Bár akkor 10 évvel öregebb lesz :)
Minden igazolványképem rettenetes, nem is nézegetem.
Illetve van egy tök fasza kép a lejárt jogsimon, azt valamiért mindig magammal hordom :D
Sokáig én is ezt hittem, de ennek ellentmondanék azzal, hogy van olyan igazolványom, amihez fotós készített fényképet. Ráadásul színeset, ami sokszor egyébként előnytelenebb, de ez kellett hivatalból. És nem mosolyoghattam, kicsit sem. Mégis az egyik legjobb igazolványkép, ami az évtizedek alatt készült rólam.
Azt gondolom, hogy nagyon is számít, hogy valaki ért-e a fényképezéshez, ahogy az is, hogy hogyan vagy megvilágítva.
Igen, rólam általában jó fotók készülnek, de legutóbb második nekifutásra, sőt harmadikra sem lett egy "Mona Lisa" az eredmény.
Szerintem az a baj egyébként, hogy nem szabad mosolyogni, kicsit se, régen nem voltak ilyen szigorúak mosoly terén.
Nekem az útlevélfotóm olyan, mintha egy felpüffedt arcú, drogos-alkoholista lennék, akit most szedtek össze egy kapualjból. És az a vicc, hogy tudom, hogy aznap kifejezetten jól néztem ki, még volt, aki ismeretlenül meg is dicsért - na ehhez képest... :D
Igaz, 1) az alulról megvilágító LED-sorokkal szerintem bárkiből horrorfilm szereplőt csinálnak tizedmásodperc alatt, 2) szerintem arányaiban torzított a kép (ami nem lep meg, mert ugyanaz a fotóm szerepel a személyimen és a jogsimon, de az egyiken sokkal vékonyabb az arcom), 3) az ügyintéző, aki láthatóan utálta a munkáját, zárásképp közölte, hogy a kép azért ilyen, mert nem vagyok fotogén. Ennek ugyan ellentmond több igazolványom és számos magánfotó is, de legalább jól szórakozik mindenki, aki csak meglátja :D
Az utolsó személyi készítésnél, nem volt jó, ahol megnézhettem volna a fotót. Amikor kértem az ügyintézőt, hogy mutassa meg, azt mondta, hogy nem lehet, és ne legyek ennyire hiú. Mit számít, hogy milyen kép van az igazolványomban. Persze, neki nem számít, nem ő mutogatja, hanem én...
Már miért ne lehetnék hiú?
A 10 éves személyim az mint egy zombi, az új személyim az olyan, amilyen én vagyok (se szép, se bűnronda, se fiatal, se 100 éves), szóval sokkal jobb lett, mint 10 éve. A jogsim mint egy alultáplált hajléktalan.
Ezek a nők itt nálunk úgy fényképeznek, hogy le se szarják, mi lesz belőle. Általában azt se veszem észre, mikor.
Nekem a legutóbbi jogosítványba való kép lett bűn rossz. Amíg kattintott a készítője beszélgetett valakivel, oda sem figyelt. Amikor javítást kértem " már nem lehet " volt a válasz. De annyira rossz lett, hogy kb , mint egy sztrókon átesett hajléktalan néz lemondóan a kamerába, mivel levetette a szemüveget és anélkül meg hogy nézzek a kamerába.
Ha valamelyik munkatársam rossz hangulatban van előszedem és garantált a félórás röhögés. Azóta még nem igazoltattak .
Korábbi másik igazolvány fotó láttán a rendőrök is röhögő görcsöt kaptak, /ketten voltak/ ami még sok évvel ezelőtt történt, lehet direkt nekik készítik ezeket a képeket.
Tőlem legutóbb megkérdezték, hogy jó-e, vagy legyen másik?
Azt mondtam, ez van, menjen.
Amúgy életem legjobb igazolványképe lett, 60 éves kor után.D
Úgy emlékszem a legutóbbi egész vállalható lett.
Azt nem is tudom már, hogy megnézhettem-e.
További ajánlott fórumok:
- Neked mennyi idő volt, míg az okmányiroda kipostázta a jogosítványt? (legyen szó akár megújításról, vagy első jogsiról)
- Állandó lakcím változtatásért fizetni kell az Okmányirodában?
- Be kell jelentkezni az okmányirodába, ha a már kész jogosítványodért mész?
- Esküvői szabadtéri fotózás! Nektek hol volt? Helyszínek érdekelnek :)
- Akkor is fogadnak az okmányirodában ha nincs időpontom?
- Dolgozik valaki központi okmányirodában? Kell az orvosi alkalmassági papír a jogosítványhoz, amikor vinni kell a vizsgalapot és személyit?