Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Narancsos szarvasszeletek recept

Narancsos szarvasszeletek recept

A Narancsos szarvasszeletek hozzávalói:
80 dkg szarvasgerincről lefejtett színhús
12 dkg füstölt szalonna
15 dkg vegyes zöldség
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg paradicsompüré
5 dkg liszt
2 db narancs
1 babérlevél
6 dkg zsír
1 evőkanál ribizlilekvár
2 dl vörösbor
1 pohár konyak

bors


A Narancsos szarvasszeletek elkészítési módja:
A szarvashúsból 10 szeletet vágunk. Metéltre vágott szalonnával megtűzdeljük, sózzuk, borsozzuk. Forró zsírban megsütjük és lábasba helyezzük. A sárgarépát, a fehérrépát és a hagymát karikára vágjuk, a hús zsírjában megpirítjuk. Majd paradicsompürét és lisztet teszünk hozzá, ezt is kissé megpirítjuk. Felöntjük vörösborral kevert vízzel, hozzáadjuk a fokhagymát, a babérlevelet, felforraljuk, és ráöntjük a szarvasszeletekre. Fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús elkészült, kiszedjük másik edénybe. A mártást ízesítjük fél narancs levével és ribizlilekvárral. Még egyszer felforraljuk, finom szűrőn a húsra szűrjük, és beleeverjü a finom metéltre vágott és puhára főtt narancshéjat és a konyakot. Rizskörettel tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A narancsos szarvasszeletek elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook