Narancsos szarvasszeletek recept
A Narancsos szarvasszeletek hozzávalói:80 dkg szarvasgerincről lefejtett színhús
12 dkg füstölt szalonna
15 dkg vegyes zöldség
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg paradicsompüré
5 dkg liszt
2 db narancs
1 babérlevél
6 dkg zsír
1 evőkanál ribizlilekvár
2 dl vörösbor
1 pohár konyak
só
bors
A Narancsos szarvasszeletek elkészítési módja:
A szarvashúsból 10 szeletet vágunk. Metéltre vágott szalonnával megtűzdeljük, sózzuk, borsozzuk. Forró zsírban megsütjük és lábasba helyezzük. A sárgarépát, a fehérrépát és a hagymát karikára vágjuk, a hús zsírjában megpirítjuk. Majd paradicsompürét és lisztet teszünk hozzá, ezt is kissé megpirítjuk. Felöntjük vörösborral kevert vízzel, hozzáadjuk a fokhagymát, a babérlevelet, felforraljuk, és ráöntjük a szarvasszeletekre. Fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús elkészült, kiszedjük másik edénybe. A mártást ízesítjük fél narancs levével és ribizlilekvárral. Még egyszer felforraljuk, finom szűrőn a húsra szűrjük, és beleeverjü a finom metéltre vágott és puhára főtt narancshéjat és a konyakot. Rizskörettel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. febr. 6. 10:08
A narancsos szarvasszeletek elkészítési módja és hozzávalói.