Vörösboros resztelt borjúmáj recept
A Vörösboros resztelt borjúmáj hozzávalói:40 dkg borjúmáj
2 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 gerezd tárkonyos almaecetben és olívaolajban eltett fokhagyma
3 db hegyes csípős paprika
3 db paradicsom
5-6 db krumpli
só
őrölt feketebors
őrölt pirospaprika
majoránna
olívaolaj
füstölt szalonna
vörösbor
A Vörösboros resztelt borjúmáj elkészítési módja:
A májat csíkokra szeletelem. A hagymákat apróra darabolom, a paprikát karikára, a paradicsomot kockára, félreteszek belőle néhány darabot, a füstölt szalonnát felkockázom. A krumplit meghámozom, sós vízben megfőzöm. Egy serpenyőben kevés olajon a szalonnát megsütöm, hozzáadom a hagymákat, majd a paprikát és paradicsomot, végül a májat. Fűszerezem, öntök hozzá vörösbort, fedő alatt párolom. Amikor kész, megsózom. A krumplit apróra töröm, borsozom. Tálalok, a tányérra teszek a májból, a krumpliból, díszítem paradicsom- és paprikaszeletekkel, fokhagymával.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. febr. 1. 17:37
A vörösboros resztelt borjúmáj elkészítési módja és hozzávalói.