Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Vörösboros resztelt borjúmáj recept

Vörösboros resztelt borjúmáj recept

A Vörösboros resztelt borjúmáj hozzávalói:
40 dkg borjúmáj
2 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 gerezd tárkonyos almaecetben és olívaolajban eltett fokhagyma
3 db hegyes csípős paprika
3 db paradicsom
5-6 db krumpli

őrölt feketebors
őrölt pirospaprika
majoránna
olívaolaj
füstölt szalonna
vörösbor


A Vörösboros resztelt borjúmáj elkészítési módja:
A májat csíkokra szeletelem. A hagymákat apróra darabolom, a paprikát karikára, a paradicsomot kockára, félreteszek belőle néhány darabot, a füstölt szalonnát felkockázom. A krumplit meghámozom, sós vízben megfőzöm. Egy serpenyőben kevés olajon a szalonnát megsütöm, hozzáadom a hagymákat, majd a paprikát és paradicsomot, végül a májat. Fűszerezem, öntök hozzá vörösbort, fedő alatt párolom. Amikor kész, megsózom. A krumplit apróra töröm, borsozom. Tálalok, a tányérra teszek a májból, a krumpliból, díszítem paradicsom- és paprikaszeletekkel, fokhagymával.


Kategória: Egytálételek receptjei


A vörösboros resztelt borjúmáj elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook