Csirkemell vargányabundában és burgonyaforgáccsal recept
A Csirkemell vargányabundában és burgonyaforgáccsal hozzávalói:Hozzávalók:
csirkemell
vargányagomba
liszt
tojás
só
bors
petrezselyemzöld
A burgonyaforgács köret hozzávalói:
50-60 dkg burgonya
kevés tej
liszt
1 egész tojás
olaj
só
A Csirkemell vargányabundában és burgonyaforgáccsal elkészítési módja:
Elkészítés: A csirkemelleket jó vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A lisztből, sóból, tojásból sűrű palacsintatésztát készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és az apróra vágott vargányagombát is. A húst lisztbe, majd a vargányás masszába mártjuk, és forró olajban lassú tűznél kisütjük. A burgonyaforgácshoz lehámozzuk a burgonya héját, s aztán tovább is körben, vékonyan vágjuk tovább, hogy hosszú forgácsalakokat kapjunk. Palacsintatésztát készítünk kevés tejből, lisztből, 1 tojás sárgájából és habbá vert fehérjéből. A forgácsokat egyenként belemártjuk a tésztába, és rögtön bő, forró olajba tesszük, aranysárgára sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. jan. 30. 11:22
A csirkemell vargányabundában és burgonyaforgáccsal elkészítési módja és hozzávalói.