Szilvás-mazsolás hús recept

Hozzávalók:
8 szelet közepes vastagságú hús (marha, sertés, pulykamell)
25 dkg aszalt szilva
15 dkg mazsola
2 nagy fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
vörösbor
só
bors
olaj
A Szilvás-mazsolás hús elkészítési módja:
Elkészítés: A húst besózom, enyhén megszórom borssal. A hosszában felszeletelt lilahagymát és a zúzott fokhagymát olajon hirtelen átfuttatom, ráteszem a hússzeleteket. Kevés vörösbort öntök alá, átsütöm. Megszórom az aszalt szilvával és a mazsolával. Ráöntök még 2-3 dl vörösbort, és tovább párolom. A puha húst húst tálra helyezem, a szaftot enyhén behabarom, ha kell, öntök alá még vörösbort, és a húsra locsolom. Köretként párolt rizst kínálok hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. jan. 29. 11:07
A szilvás-mazsolás hús elkészítési módja és hozzávalói.