Túrófánk fahéjas szilvaszósszal recept
30 perc
A Túrófánk fahéjas szilvaszósszal hozzávalói:
Túrófánk fahéjas szilvaszósszal
Hozzávalók:
25 dkg túró
3 db tojás
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
só
étolaj a sütéshez
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 maréknyi mazsola
5 cl olaj
1 teáskanál őrölt fahéj
15 dkg cukor
50 dkg szilva
15 dkg cukor
2 db egész fahéjrúd
2 evőkanál rum
Tegyük a túrót egy keverőtálba, adjuk hozzá a tojásokat, az 5 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, sózzuk, a fél decinyi olajat, majd elektromos keverővel keverjük könnyű habosra.
Keverjük hozzá a liszttel elkevert sütőport, és a mazsolát.
Forrósítsuk fel az olajat egy nagy lábasban, majd evőkanál segítségével diónagyságú gombócokat formázzunk bele. 3-4 perc alatt süssük pirosra. Ha elkészült, szedjük konyhai törlőpapírra, majd forgassuk meg a fahéjas cukorban.
A fahéjas szilvaszószhoz: tegyük egy lábasba az cikkekre vágott szilvát, használhatunk mélyhűtöttet is, majd ízesítsük cukorral és a kettétört fahéjjal. Közepes lángon főzzük körülbelül negyed órán keresztül. Ha elkészül rummal tegyük még pikánsabbá.
A Túrófánk fahéjas szilvaszósszal elkészítési módja:
Ha elkészült, szedjük konyhai törlőpapírra, majd forgassuk meg a fahéjas cukorban. A fahéjas szilvaszószhoz: tegyük egy lábasba az cikkekre vágott szilvát, használhatunk mélyhűtöttet is, majd ízesítsük cukorral és a kettétört fahéjjal. Közepes lángon főzzük körülbelül negyed órán keresztül. Ha elkészül rummal tegyük még pikánsabbá.
Jo étvágyat
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 61352d51c1, 2010. márc. 1. 13:05
A túrófánk fahéjas szilvaszósszal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.