Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szilvás rétes recept

Szilvás rétes recept

A Szilvás rétes hozzávalói:
• Hozzávalók:
- 25 dkg liszt,
- csipet só,
- 50 g vaj,
- 1,5 dl langyos víz,
- 1 evőkanál olaj

A töltelékhez:
- 50 dkg szilva,
- 40 dkg túró,
- 75 g vaj,
- 30 g cukor,
- vaníliarúd,
- 1 citrom reszelt héja,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 15 szem pisztácia,
- 3 tojás


A Szilvás rétes elkészítési módja:
A liszthez hozzáadjuk a sót, majd a vajjal és a vízzel összegyúrjuk, megdagasztjuk. Olajjal megkenjük, lefedve 30 percig kelesztjük. A megmosott szilvát kimagozzuk, húsát kockákra vágjuk. 25 dkg vajat a cukorral, a vaníliarúd belsejével és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat. Ezután belekeverjük a túrót, a pisztáciát és a citromhéjat is. A tésztát konyharuhán kinyújtjuk, és vékonyra kihúzzuk. A maradék vajat elosztjuk a tésztán, rákenjük a túrós masszát, elosztjuk rajta a szilvát, majd öszszetekerjük. Sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük, megkenjük vajjal, és 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Szükség esetén a sütési idő felénél lefedjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szilvás rétes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook