Szilvafelfújt recept
A Szilvafelfújt hozzávalói:- 75 dkg kimagozott szilva,
- 25 dkg barnacukor,
- 1,5 dl sovány tej,
- 25 dkg kétszersült,
- 3 tojás,
- 1 evőkanál étkezési keményítő,
- 1 evőkanál zsemlemorzsa,
- 3 evőkanál mandulaforgács,
- fahéj,
- napraforgóolaj
A Szilvafelfújt elkészítési módja:
Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, és belerakunk egy réteg kétszersültet. Erre helyezünk egy réteg szilvát, megszórjuk kevés cukorral és fahéjjal. Tovább folytatjuk a rétegezést, kétszersülttel fejezzük be. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat a maradék cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az étkezési keményítőt. Végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tojásmasszát ráöntjük a felfújtra, megszórjuk zsemlemorzsával és mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 40 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2006. nov. 18. 08:36
A szilvafelfújt elkészítési módja és hozzávalói.