Aszalt szilva leves recept
45 perc
Az Aszalt szilva leves hozzávalói:
1 kg kimagozott aszalt szilva
1,5 liter víz
egészben fahéj és szegfűszeg
citromhéj
narancshéj
1 dl főzőtejszín
2 csapott evőkanálnyi étkezési keményítő.
Az Aszalt szilva leves elkészítési módja:
Ízlés szerint cukor és só. A vízben felforraljuk a cukrot, a sót és a többi ízesítőt, majd belerakjuk a félbevágott szilvákat, és felforraljuk. Ekkor a a keményítővel behabarjuk és mielőtt lehúznánk a tűzhelyről a tejszínt is hozzáadjuk. Melegen, hidegen, langyosan egyaránt nagyon finom
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. máj. 9. 08:48
Az aszalt szilva leves elkészítési módja és hozzávalói.