Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Aszalt szilva leves recept

Aszalt szilva leves recept

Elkészítési idő 45 perc

Az Aszalt szilva leves hozzávalói:
1 kg kimagozott aszalt szilva
1,5 liter víz
egészben fahéj és szegfűszeg
citromhéj
narancshéj
1 dl főzőtejszín
2 csapott evőkanálnyi étkezési keményítő.


Az Aszalt szilva leves elkészítési módja:
Ízlés szerint cukor és só. A vízben felforraljuk a cukrot, a sót és a többi ízesítőt, majd belerakjuk a félbevágott szilvákat, és felforraljuk. Ekkor a a keményítővel behabarjuk és mielőtt lehúznánk a tűzhelyről a tejszínt is hozzáadjuk. Melegen, hidegen, langyosan egyaránt nagyon finom


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az aszalt szilva leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook