Lapcsánka tepertővel recept


1 kg burgonya
2 evőkanál liszt
10 dkg apró szemű tepertő
5 dl napraforgó olaj
Ízlés szerint: só
őrölt fekete bors (de tehető hozzá 2-3 gerezd apróra vágott fokhagyma is, vagy csak azok kinyomkodott leve).
A Lapcsánka tepertővel elkészítési módja:
Általánosan ismert, és sok néven ismert. Tájnevei igen változatosak, így görhöny, lapcsánka, lepcsányka, krumplis lángos, stb. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd lereszeljük egy tálba a kis lyukú reszelőn, vagy sajtreszelőn. Hozzáadjuk a lisztet, majd ízlés szerint fűszerezzük a sóval és az őrölt fekete borssal. Ezután hozzáadjuk az egészen apró szemű tepertőt, és jól kikeverjük. Közben a burgonya levet ereszthet, ekkor kevés liszttel meghintjük. Kb 30 percig pihentetjük, majd a felforrósított olajba egy-egy púpozott evőkanálnyi masszát szaggatunk és kanállal laposra nyomkodjuk. A lapcsánka mindkét oldalát pirosra sütjük, majd paprirszalvétára kiszedjük. Hideg tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk frissen, melegen.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. máj. 5. 13:05
A lapcsánka tepertővel elkészítési módja és hozzávalói.