Paprikás krumpli bográcsban, virslivel recept
80 perc
A Paprikás krumpli bográcsban, virslivel hozzávalói:
1 kg burgonya
2 nagy fej vöröshagyma
4 pár virsli
2 nagyobb szem paradicsom
2 db zöldpaprika
só
őrölt fekete bors
fűszerpaprika
2 fakanál sertészsír (vagy olaj),1 szál lestyán
1 db csípős hegyes paprika.
A Paprikás krumpli bográcsban, virslivel elkészítési módja:
A vöröshagymát felaprítjuk, a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, a paradicsomot és a paprikát megmossuk, majd felszeleteljük. A virslit szeletekre vágjuk és kevés sertészsíron - vagy olajon, - megpirítjuk, majd kivesszük a bográcsból.A vöröshagymát meghintve kevés sóval a visszamaradt zsiradékon megpároljuk, majd meghintjük a fűszerpaprikával, beletesszük a burgonyát, a paradicsomot, a paprikát és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.Amikor fő,ízesítjük sóval, kevés őrölt borssal és egészben hagyott száras lestyánlevéllel. Mikor már majdnem készre főtt a burgonya,a lestyánt kidobjuk, a virslikarikákat hozzáadjuk és együtt még néhány percig főzzük. Tálaljuk friss kenyérrel, szeletelt csípős paprikával.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. máj. 4. 05:28
A paprikás krumpli bográcsban, virslivel elkészítési módja és hozzávalói.