Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Zabpelyhes tojásfasírt párolt zöldséggel recept

Zabpelyhes tojásfasírt párolt zöldséggel recept

Elkészítési idő 60 perc

A Zabpelyhes tojásfasírt párolt zöldséggel hozzávalói:
2 dl zabpehely
7 db tojás (nagy)
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl tej

őrölt fekete bors
kisebb csokor petrezselyemzöld
zsemlemorzsa
2-3 dkg vaj
1/2 evőkanál olaj
A körethez:
50 dkg mexikói zöldségkeverék
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj

őrölt színes bors


Zabpelyhes tojásfasírt párolt zöldséggel

A Zabpelyhes tojásfasírt párolt zöldséggel elkészítési módja:
1. A zabpelyhet összekeverjük a tejjel, és legalább egy fél órát hagyjuk állni, hogy magába szívja. 6 db tojást keményre főzünk, majd teljesen kihűtjük, és egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük őket. A vöröshagymát felaprítjuk, majd az olajon üvegesre pároljuk, és hagyjuk kihűlni. 2. A zabpehelyhez hozzáadjuk a lereszelt főtt tojást, az előzőleg megpárolt és kihűtött vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk. 3. Ezután alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk az egész tojást, és újra alaposan összekeverjük. (Ha esetleg túl lágy lenne a massza, akkor adjunk hozzá még egy kevés zabpelyhet, vagy ízlés szerint zsemlemorzsát.) 4. Az elkészült masszából ezután vizes kézzel golyókat formázunk, majd beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és vajjal alaposan kikent muffin formába tesszük. Ezután minden fasírt tetejére teszünk egy csipetnyi vajat mielőtt betennénk a sütőbe. 5. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt szép világos színűre sütjük. (Légkeverésnél 160 fokon, 35 percig sütjük.) 6. A zöldségkeveréket enyhén sós vízben, pár perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az összepréselt fokhagymát, és pár pillanat alatt megfuttatjuk rajta. (Vigyázzunk nehogy megégjen, mert keserű lesz.) Hozzáadjuk az alaposan lecsepegtetett zöldségkeveréket, és összemelegítjük.

Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a párolt zöldséget, majd helyezzük mellé a tojásfasírtot, és úgy kínáljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A zabpelyhes tojásfasírt párolt zöldséggel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook