Csirkemell medvehagymás-ricottás töltelékkel recept
45 perc
A Csirkemell medvehagymás-ricottás töltelékkel hozzávalói:
2 db csirkemellfilé
10-15 szál medvehagyma
20 dkg ricotta (vagy túró)
10 dkg reszelt sajt (pl. gouda vagy trappista)
só
őrölt színes bors
1 mokkáskanál pirospaprika
2,5 dkg vaj
2-3 evőkanál olívaolaj
A Csirkemell medvehagymás-ricottás töltelékkel elkészítési módja:
1. A csirkemellet folyó víz alatt megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, majd szárazra töröljük. Ezután kb. másfél cm-re egymástól bevágjuk a húst, ügyelve arra, hogy nehogy teljesen átvágjuk, majd mindkét oldalát ízlés szerint megszórjuk sóval. 2. A vajat felhevítjük, és hozzáadjuk a csíkokra vágott medvehagymát, majd pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a ricottát (vagy a túrót), majd ízlés szerint megsózzuk, megszórjuk színes borssal, és alaposan összekeverjük. Ezután levesszük a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. 3. A csirkemell bevágásait megtöltjük a medvehagymás-túróval, majd a maradékot rákenjük a tetejére. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és meglocsoljuk az olajjal. Ezután egymás mellé helyezzük a megtöltött csirkemelleket, majd megszórjuk a reszelt sajttal, végül pedig a pirospaprikával. 4. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük. Amíg a hús sül, ízlés szerint köretet készítünk hozzá. Jól illik hozzá a rizi-bizi, a rizs, vagy éppen a krumplipüré is.
Medvehagyma helyett pl. spenóttal is készíthetjük a tölteléket.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2017. ápr. 22. 14:38
A csirkemell medvehagymás-ricottás töltelékkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.