Madártej mesésen recept
45 perc
A Madártej mesésen hozzávalói:
4 l tej (3,5 %-os)
16 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
25+35 dkg cukor
2 evőkanál liszt
A Madártej mesésen elkészítési módja:
1. A tojásokat szétválasztjuk (ezt érdemes külön edény fölött végezni, mert a fehérjébe nem kerülhet sárgája még véletlenül sem, mert habveréskor nem fog megkeményedni a hab). 2. A tojásfehérjét 25 dkg cukorral habbá verjük. Közben 1 liter tejet felforralunk, evőkanállal beleszaggatjuk a habot, időnként megforgatva megfőzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük. 3. A tojássárgákat a vaníliás cukorral és 35 dkg cukorral kikeverjük. A maradék 3 liter tejet felrakjuk főni, szűrőn át hozzáöntjük a habfőzésből maradt tejet is. 4. Mikor langyos már a tej, hozzáadjuk a cukros tojást, kevergetve, lassú tűzön főzzük. 2 evőkanál lisztet kevés tejjel kikeverünk csomómentesre, és szűrőn át a tojásos tejhez adjuk, kevergetve főzzük, míg krémesre sűrűsödik. 5. A krémes madártejet a habra merjük, hagyjuk hűlni, hidegen tálaljuk.
A 35 dkg cukor lehet 40 dkg is, ha valaki édesebben szereti.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2017. ápr. 20. 20:06
A madártej mesésen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.