Borított almás recept
A Borított almás hozzávalói:1 kg alma
5 tojásból piskóta
1 evőkanál kakaó
Krém:
2 cs. vaníliás puding,
0,5 l. tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
tetejére:
csokimáz
A Borított almás elkészítési módja:
Alufóliával kibéleljük a tepsit,majd zsírral lekenjük,erre szorosan egymás mellé alma szeleteket rakunk. A tepsi méretéhez alkalmazkodva, 4-5 tojásból piskóta tésztát készítünk. Ennek felét rácsorgatjuk az alma szeletekre, másik feléhez 1 evőkanál kakaót keverünk, és rácsorgatjuk a sárga massza tetejére. Így tarka tésztánk lesz. Megsütjük, majd megvárjuk amíg teljesen kihül. Csak azután borítjuk ki tálcára! Krém: 2 csomag vaniliás pudingot fél liter tejjel megfőzünk ,majd kihűtjük. 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral jól kikeverünk. A kihült, főtt krémhez keverjük a margarint, majd a kisült tészta almás felére kenjük. Csokimázzal öntjük le a tetejét és kockákra vágva szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. jan. 12. 08:38
A borított almás elkészítési módja és hozzávalói.