Fahéjas Juliska recept
100 perc
A Fahéjas Juliska hozzávalói:
5 tojásból piskóta.
2 tojás,
20 dkg porcukor,
5 dkg margarin,
1 evőkanál méz. /habosra keverni/
40 dgk lisztet,
2 kk szódaport,
2 kk fahéjat /összegyúrni/
Krém:
25 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
4 db vaniliás cukor /habosra keveni/
6 dl tej,
2 csomag vaniliás puding /felfőzni/
A Fahéjas Juliska elkészítési módja:
két lapot sütni, gáztepsi hátán! Kicsit nehéz kinyújtani, de menni fog!! A két krémet kihúlés után összekeveni. Az öt tojásból sütött piskótát tekercsnek készítjük /feltekerjük/ lekvárral megkenni, és 1 cm-es darabokra szeletelni. Az egyik lapot megkenni fele krémmel, majd rárakni a piskóta tekercseket, és végül a másik krém felét. Rárakni a második mézes lapot, és csokolásé mázzal leönteni.
Én a csokimázat mindig Party étcsokiból készítem.
Felolvasztom gőz felett és 2-3 esetleg 4 kanál étoldajat belekeverve öntöm a tésztára.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Ramcsika, 2013. jún. 19. 08:30
A fahéjas juliska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.