Csokis tejszínes sütemény recept
A Csokis tejszínes sütemény hozzávalói:Tésztához:
6 db tojás
9 ek liszt
6 ek cukor
3 ek kakaó
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
Krém:
2 cs csokis pudingpor
6 dl tej
4 kanál cukor
1 tk rumaroma
10 dkg Rama margarin
15 dkg porcukor
1ek kakaópor
3 dl habtejszín
1 tk zselatin
Máz:
15 dkg tortabevonó
olaj
A Csokis tejszínes sütemény elkészítési módja:
A tojást nagyon habosra keverem a cukorral, és a vaníliás cukorral, majd beleszitálom a sütőporos kakaós lisztet. 3 egyforma lapot sütök belőle 30×22 cm-es tepsiben, 10 perc a sütési idő tepsinként. Félre teszem hűlni, addig elkészítem a krémet, a pudingport, a cukrot felfőzöm a tejben, hozzáteszem az aromát, és hűlni hagyom, a Rama margarint, a cukrot és a kakaóport habosra keverem, majd a kihűlt pudinggal összeturmixolom, hogy jó krémes legyen. Az alsó lapra rákenem, és hűtőbe teszem. Elkészítem a tejszínt. A zselatint felmelegítem, és a felvert tejszínhabba keverem, a krémre ráteszem a középső lapot, arra kenem a tejszínt, végül az utolsó lapot is ráteszem, jól lenyomkodom. A csokit megolvasztom, belekeverem az olajat, és rákenem az utolsó lapra, 2 kanálnyit félre teszek, és ha már megdermedt egy kicsit a tetején, a többi csokit rácsorgatom. Pár órára hűtőbe teszem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2013. jún. 16. 14:04
A csokis tejszínes sütemény elkészítési módja és hozzávalói.