Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gyömbéres-szilvás-mákos sütemény mascarponekrémmel recept

Gyömbéres-szilvás-mákos sütemény mascarponekrémmel recept

A Gyömbéres-szilvás-mákos sütemény mascarponekrémmel hozzávalói:
A tésztához:
1 db alma
1 db citrom
4 db tojás
0,8 dl méz
20 dkg vaj
2 dl tejföl
40 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1/2 mokkáskanál őrölt ánizsmag
2 mokkáskanál őrölt gyömbér
1 mokkáskanál őrölt fahéj
A mascarponekrémhez:
25 dkg mascarpone sajtkrém
1 csomag vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja és leve
12 dkg cukor
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
2 dl habtejszín
1 csomag zselatinfix
A mákos krémhez:
0,8 dl forró tej
20 dkg darált mák
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
3 dkg vaj
1 evőkanál búzadara
1 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 csomag főzős vaníliás pudingpor
2 evőkanál szilvalekvár
1 alma reszelve (el is maradhat)
A szilvazseléhez:
1 csomag zselatinfix
rumaroma vagy rum
30 dkg hígabb szilvalekvár
A tetejére:
6 evőkanál szilvalekvár
csokimáz


A Gyömbéres-szilvás-mákos sütemény mascarponekrémmel elkészítési módja:
A tésztához az almát meghámozzuk, lereszeljük. A citrom héját is lereszeljük. A tojást a mézzel, a puha vajjal és a tejföllel kikeverjük, beleszitáljuk a lisztet és a többi hozzávalót. Kézzel alaposan elkeverjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sütő saját tepsijét zsírpapírral kibéleljük, és rákanalazzuk a masszát, elsimítjuk (sűrű nokedli szerű az állaga), és kb. 30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. A mascarponés krémhez a tejszínt a cukorral és a zselatinfix-szel keményre verjük, egy másik edényben a mascarponét a vaníliás cukorral és a többi hozzávalóval simára keverjük, majd beleforgatjuk a felvert tejszínhabot is. A mákos krémhez a 0,8 dl tejet felforraljuk (ne legyen több, mert akkor híg lesz), ráöntjük a darált mákra, beledolgozzuk a cukrokat, a citromhéjat, a fűszereket, a darát, a rumot, a pudingport és a lekvárt is. Ha száraznak találjuk, reszelhetünk bele 1 almát. A szilvás zseléhez a szilvalekvárt összekeverjük a rummal és a zselatinfix-szel. (Azért keverjük össze, hogy vastagon tudjuk megkenni, és ne csurogjon ki). A kihűlt tésztát 2 felé vágjuk, és vastagon megkenjük a 3 féle töltelékkel, felülre kerül a mascarpone krém, majd befedjük a másik lappal. Körben is megkenjük szilvalakvárral, és csokimázzal bevonjuk.

Hosszan írtam le, de hamar meg lehet csinálni. Mákos-szilvás, de a mascarponétól könnyedebb ízt kapunk.
A receptet Ekesandi küldte


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gyömbéres-szilvás-mákos sütemény mascarponekrémmel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook