Túrókocka sajttal szórva (kevert) recept
A Túrókocka sajttal szórva (kevert) hozzávalói:Tésztához:
1/2 kg tehéntúró
12 dkg finomliszt
1 tojás
1 csapott kávéskanál só
1/2 sütőpor vagy 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
Krémhez:
1,5 dl tej
3 dkg finomliszt
10 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt
1 csapott kávéskanál pirospaprika
1 mokkáskanál só
Szóráshoz:
5 dkg reszelt sajt
A Túrókocka sajttal szórva (kevert) elkészítési módja:
A tésztához való anyagokat jól kikeverjük, - zsírozott, lisztezett, vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben - 170 fokos sütőben - 25 perc alatt megsütjük. A krémhez szükséges tejből, sóból, lisztből állandó keverés mellett masszát főzünk, - kihűtjük. A vajat felhabosítjuk a sóval és kanalanként hozzákeverjük a kihűlt masszát, majd eldolgozzuk a reszelt sajttal és paprikával. Ezzel a krémmel megkenjük a kihűlt tésztalapot, - megszórjuk reszelt sajttal, s egyforma kis kockákra vágva tálra helyezzük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2014. nov. 3. 06:35
A túrókocka sajttal szórva (kevert) elkészítési módja és hozzávalói.