Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Töltött csörögefánk recept

Töltött csörögefánk recept

A Töltött csörögefánk hozzávalói:
A tésztához:
25 dkg finomliszt
1 db tojássárgája
5 ek tejföl
1 csipet só
1 kk szódabikarbóna
2 ek porcukor

A túrós töltelékhez:
25 dkg tehéntúró
1 ek porcukor
2 csapott ek búzadara
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg mazsola
1 citromból nyert citromhéj

A lekváros töltelékhez:
4 ek szilvalekvár
A sütéshez:
olaj


A Töltött csörögefánk elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 1 óra hosszat pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk (kb. 2 mm-re). A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük. Derelyevágóval a tésztát négyzetekre vágjuk, a közepére tesszük tölteléket, és félbehajtjuk, majd jól lenyomkodjuk. Lassú tűznél olajban kisütjük. Dupla mennyiségű tészta adagban készült, fele túrós, fele lekváros.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A töltött csörögefánk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook