Mézes mákos szelet recept
A Mézes mákos szelet hozzávalói:A mézes lapokhoz:
30 dkg liszt
5 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 evőkanál méz
1 tojássárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
kevés tej
A mákos tésztához:
6 db tojás
35 dkg kristálycukor
6 evőkanál víz
25 dkg finomliszt
20 dkg mák (egész)
fél csomag sütőpor
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
3 tojás sárgája
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
A mázhoz:
1 evőkanál cukor
1 evőkanál margarin
1 evőkanál kakaópor
A tetejére:
5 dkg dióbél
A Mézes mákos szelet elkészítési módja:
A mézes lapokhoz valókból sima tésztát gyúrunk, majd 2 lapot sütünk belőle. A mákos tésztához valókat - a tojásfehérje kivételével - összedolgozzuk, óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjehabot, és megsütjük. A krémhez a pudingport, a tejet, a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot összefőzzük, hogy sűrű állagú legyen. Ha kihűlt, hozzávegyítjük a porcukrot és a margarint, kikeverjük a krémet. A mézes lapra rásimítjuk a krém felét, majd ráhelyezzük a mákos piskótát. A krém másik felét a mákos piskótára kenjük, majd rátesszük a másik mézes lapot. A mázhoz a cukrot és a kakaóport felolvasztjuk a margarinon, és még melegen rásimítjuk a mézes lap tetejére, végül apróra vágott diót szórunk rá.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. nov. 1. 05:42
A mézes mákos szelet elkészítési módja és hozzávalói.