Túrótorta pudingkrémmel recept
A Túrótorta pudingkrémmel hozzávalói:A tésztához:
20 dkg rétesliszt
20 dkg margarin
8 dkg porcukor
2 db egész tojás
csipet só
1/2 sütőpor v. 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Túrós krémhez:
3 dl tej
4 evőkanál búzadara
1 kávéskanál kristálycukor
45-50 dkg tehéntúró
15 dkg margarin
8 dkg porcukor
Pudingos krémhez:
2 cs. vanília puding
3 dl tej
15 dkg margarin
8 dkg porcukor
1 evőkanál citromlé
+ lekvár a tortalap megkenéséhez
A Túrótorta pudingkrémmel elkészítési módja:
A tésztához való anyagokat keverőgéppel habosra keverjük, - kizsírozott tortaformába kenjük, 20 perc alatt zsemleszínűre sütjük, - lekvárral megkenve félretesszük. Míg sül, elkészítjük a túrós krémet: 3 dl tejet felforralunk a kristálycukorral és állandó keverés mellett beleszórjuk a tejbe. Hideg helyen tároljuk, miközben a túrót húsdarálón ledaráljuk. A margarint habosra keverjük a porcukorral, tovább keverjük, állandó keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a tejbegrízt és a túrót, majd rákenjük a lekváros tortalapra. A pudingos krémhez a tejet felforraljuk, állandó keverés mellett beleszórjuk a pudingport, - hidegre tesszük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és állandó keveréssel hozzáhabosítjuk a kihűlt pudingot, majd a túrós krém tetejére kenjük, - úgy, hogy a torta oldalára is jusson.
A tortalapot lekvárral megkenve mindig előző nap készítem el, - úgyszintén a tejbegrízt és a pudingot is előző nap főzöm meg, így másnapra csak az összehabosítás és a tortakenés marad.
Tetejét ízlésünknek megfelelően díszíthetjük: csokidarával, színes tortadarával, darált babapiskótával, gyümölccsel, - vagy csak egyszerűen villával berácsozzuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2017. okt. 31. 05:45
A túrótorta pudingkrémmel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.