Fűszeres csirkemellel rakott tök recept
A Fűszeres csirkemellel rakott tök hozzávalói:1 db csirkemell-filé
1 db zsenge főzőtök
1 csapott evőkanál Maggi "húsvarázs" ételízesítő
1 késhegynyi őrölt bors
1 csapott mokkáskanál szerecsendió
1 csapott kávéskanál gyömbérpor
4-5 gerezd préselt fokhagyma
1 ágacska rozmaring
4-5 evőkanál 20 %-os tejföl
1 db tojás
só
zsiradék
A Fűszeres csirkemellel rakott tök elkészítési módja:
A húst és a tököt felkockázzuk (kb. 1,5x1,5 cm). A felkockázott tököt enyhén besózzuk, néha átforgatva. A húst serpenyőben átsütjük, mikor levét elfőtte, megszórjuk és átkeverjük a húsvarázzsal, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, beletesszük a rozmaring ágacskát, amit 5 perc főzés után eltávolítunk az ételből. Mikor a hús puha és zsírjára sült, összekeverjük a levét engedett tökkel, őrölt borssal, szerecsendióval, gyömbérporral, fokhagymával és egy kisebb tepsiben egyenletesen szétterítjük. A tejfölben elkeverjük a tojást, rákenjük a tökös ragura, alufóliával letakarva 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd még 5 percig a fólia eltávolítása után. Rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2017. jún. 23. 17:57
A fűszeres csirkemellel rakott tök elkészítési módja és hozzávalói.