Habos-magvas-gyümölcsös sütemény recept
A Habos-magvas-gyümölcsös sütemény hozzávalói:Tésztához:
30 dkg finomliszt
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
3 db tojás
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
1 csapott mokkáskanál só
3 db alma
4-5 db kivi
3 evőkanál kristálycukor
Tetejére:
Pár kanál híg, pikáns lekvár
15 dkg dió
10 dkg hántolt napraforgó-mag
Habkrémhez:
3 dl tej
3 evőkanál rétesliszt
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
A Habos-magvas-gyümölcsös sütemény elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítva nagy lyukú reszelőn lereszeljük, - a kivit szintén meghámozzuk, kis kockára vágva az almához adjuk. összerázogatjuk a kristálycukorral, majd 2 óra hosszat állni hagyjuk. A diót és a napraforgómagot együtt diódarálóval ledaráljuk. A krémhez a réteslisztet állandó keverés mellett felfőzzük a tejjel és a vaníliás cukorral, - kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, s kanalanként hozzáhabosítjuk a kihűlt masszát. A tésztához a lisztet a porcukorral, sóval, szódabikarbónával átszitáljuk, hozzáadjuk a margarint, a tojásokat, keverőtálban krémállagúra habosítjuk és lazán, óvatosan belekeverjük a levétől leszűrt gyümölcsöt. Jól kizsírozott vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a gyümölcsös masszát, s egyenletesen megszórjuk a darált magvakkal, majd az egészet vékonyan belocsoljuk a lekvárral. Forró sütőbe tolva 50 perc alatt kisütjük. Ha kihűlt az egészet befedjük a vaníliás habbal, villával besávozzuk és hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.
Bármilyen ünnepi asztalon megállja helyét, - díszíthetjük menta- vagy citromfű levéllel, színes gyümölcsdarabokkal, de lehet egyszerűen instant kakaóval megszórni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2016. nov. 24. 15:34
A habos-magvas-gyümölcsös sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.