Gesztenyés finomság recept
A Gesztenyés finomság hozzávalói:A tésztához:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
10 dkg sütőmargarin
6 evőkanál finomliszt
fél csomag sütőpor
2 evőkanál keserű kakaópor
A tepsi kikenéséhez:
sütőmargarin
finomliszt
A krémhez:
1 csomag (49 g) főznivaló vanília ízű pudingpor
3 dl tej
25-30 dkg porcukor
20 dkg sütőmargarin
50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
2 evőkanál rum
A tetejére:
6 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
3-4 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál keserű kakaópor
A Gesztenyés finomság elkészítési módja:
1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. 2. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk, és a tésztát 30 x 30 cm nagyságban rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. 3. A krémhez a pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros margarinhoz keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük. Egyenletesen a tésztára kenjük. 4. A tejszínt kemény habbá verjük, a végefelé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele. Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen. Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2009. dec. 16. 14:05
A gesztenyés finomság elkészítési módja és hozzávalói.