Miért olyan drága a Concor? (beszélgetés)
Ha beírod a hazipatika.hu oldalon a keresőbe, hogy Bisoprolol, van még ilyen hatóanyagú gyógyszer több is.
Ilyen esetben, ha az orvos a gyógyszer helyettesíthetőségét a vényen nem tiltotta meg, kérheted a gyógyszertárban az ugyanolyan hatóanyagú és hatáserősségű olcsóbb gyógyszert.
Amennyiben jelentős az árkülönbség az ugyanolyan hatóanyagú és hatáserősségű gyógyszerek között, akkor rendszerint az originális változat a drágább, és az utángyártott generikus készítmények az olcsóbbak.
De hiába a lényegi azonosság, az originális és a generikus szerek mégsem mindenben teljesen azonosak, lásd főként a segédanyagokban mutatkozó különbségeket. De ez csak ritkán mutatkozik meg a terápiás hatékonyságban.
Ha van más gyógyszer, amivel a concor helyettesíthető és olcsóbb, akkor kérj azt a patikában.
Én pajzsmirigybeteg vagyok, az általam szedett letrox támogatását megszüntették, de az 50-es tablettánál nem, így én azt szoktam kiváltani.
Senki nem tudott válaszolni a kérdésemre, hogy miért szűnt meg a letrox 100 és letrox 75 támogatása és az letrox 50 miért nem...
További ajánlott fórumok:
- Tényleg nem értem hogy miért ilyen marha drágák az albérletek. 😔🤔
- Van olyan akinek a drága exének sikerült a gyerektartásdíjat csökkentenie? Írnátok a tapasztalaitokról?
- A vattacukor miért ilyen drága?
- Mi a véleményed az Ikeás, és Kikás bútorokról? Miért ilyen drágák? Miért vesz sok mindenki ott bútort?
- Miért ilyen drága a szaloncukor? :( Mitől drágult meg ennyire? :((
- Miért olyan drága ez a Tommy Hilfiger, Tommy Jeans márka?