Kötelező családon belül babysintérkedni? (beszélgetés)
Nem kötelező.
Szeretnek nyomást helyezni a gyermektelenekre azzal, hogy illene elvállalniuk családon belül, hogy a szülők tudjanak pihenni, de nem a te dolgod megoldani a kimenőjüket.
Persze, hogy nem mindegy a kor sem.
Jelenleg 4 kicsi van a családban, akiket bevállalok, ha úgy alakul.
A legkisebb 5 hónapos, rá még csak nagyon keveset vigyáztam, csak annyit, hogy a szülők elugrottak valahová (1/2-1 óra).
Van kettő kb. egy idős az egyik 22 hónapos, a másik majdnem 2,5 éves.
A legnagyobb 7 éves.
A 3 nagyobb, nagyon szeret itt lenni nálunk.
Bár a két kicsi után, azért kell futkosni:D
Hétköznapokon, ha úgy alakul, akkor van néhány óra.
Ha hétvégi program van, akkor van, hogy itt alszanak nálunk. Általában nem egyszerre. A 4 gyerek 4 családban van, így nem egyszerre szerveznek programot.
Sokszor itt vannak nálunk, azaz ismernek minket, így nincs velük gond.
A mi családunkban, alap, hogy vigyázunk egymás gyerekeire. Mindenhol felbukkan a hosszú szünet, kevés szabi probléma. Ezeket az időszakokat, próbáljuk megoldani azzal, hogy segítünk egymásnak, hogy a gyerekeket ne idegenre, pénzért kelljen rábízni. Jobban is megbízunk egymásban.
A barátaimmal is így voltunk, amikor a mi gyerekeink voltak kicsik. Én pl. még szabit is kiveszek szívesen, ha arra van szükség. Pl. a barátnőm gyerekére sokszor vigyáztam úgy, hogy szabit vettem ki.
Nincs ebben semmi.
De ha valaki nem akar vigyázni mások gyerekére, akkor ne tegye. Az rossz, ha valakit erőltetnek.
Jó a ho! Nyáron kint vagyunk a kertben. Kiviszem a gépem és kint dolgozok. Közben figyelem a gyerekeket;)
Télen, bent szoktunk lenni a házban.
Nem, nem kötelező.
Mi mindig vittük a gyereket wellnessezni is.
Egyébként sokan el sem tudják képzelni mekkora teher ez a nagyszülőknek! Nem fiatalok már, nem tudnak lótni futni a gyerek után és igen baromi fárasztó lehet nekik. Hallottam már olyan véleményt, hogy mekkora bunkó anyós, mert nem vállalja a gyerekeket, amikor útban vannak otthon..... Meg amikor dög betegen viszik a mamához a gyereket, eszükbe sem jut, hogy egy idősebb ember immunrendszere már nem olyan jó és esetleg rossz vége is lehet.
Nagyon nem mindegy, hogy milyen korú a gyerek.
Egy 8-10 éves, aki már önálló, csak még nem lehet egyedül egész nap, vagy egy 2-3 éves.
Már a szó is, amit használsz: "babysintérkedni"...
A helyedben én megmondanám kerek-perec: nem kellenek a gyerekek! Se nekem, se a tiétek, Bátyó!
(Minek ide a fórumozgatás?!)
Azért álljunk meg egy szóra. Más vigyázni egy gyerekre pár órácskat,és más kettőre napokat.Azontúl a kor sem mindegy.Családi ház vagy panel.
Szerintem semmilyen munkakör mellett nem összeegyeztethető egy gyermek felügyelete.
Igaz én időmben nem volt ilyen, hogy olykor otthonról dolgozok,sőt munkaidő alatt hoxázni se lehetett.
Hát persze.
Azért bízzák rám a gyerekeket, mert tudják, hogy én mit csinálok velük;) Saját szabályok vannak nálam, mivel a szülők nincsennek ott. Én vagyok a főnök;)
Nálam a gyerekek szót fogadnak. Érdekes dolgokkal foglalom le őket.
Ne is mond, olyan édesek. Vittük az unokákat haza és az volt az első, hogy "anya ittunk colát és este nem fürödtünk" :) Mindenki nevetett:)
De, hogy a fórum témájához is hozzászóljak aki kötelezőnek és terhesnek érzi ne tegye. Megérzi a gyerek is és az nem jó.
Igen, fővárosi vagyok. Nem vagyok babsitter.
Csak ismerős gyerekeire vigyázok és nem kérek semmit érte.
Sokszor ho-ban dolgozok, így meló mellett is tudok figyelni a gyerekekre.
Ezeket azért írtam, mert kaptam egy privit és arra nem akarok válaszolni. Nem ismerem, aki írt.
Mindenki máshogy csinálja.
Én szívesen vigyázok rokon gyerekekre. Nem érdekel, hogy miért hozzák át a szülők (munka, kettesben hétvége, bármi).
Ha ráérek, akkor miért ne?
Érdekes, hogy neked kell egy fórum ahhoz, hogy megerősítést kapj...
Dehogy.
Főleg nem több napra,szófogadtlan gyerkőcökkel.
Dehogy kötelező. Ők vállalták a gyerekeket, nekik meg megoldani a felügyeletüket is. Egyébként is, ez egy óriási felelősség, más gyerekeire vigyázni.
Mondhatsz nemet, sokan nem képesek erre, mert még saját magukat sem tisztelik.