Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Létezhet, hogy valaki nem tudja megszokni a szemüveget? fórum

Létezhet, hogy valaki nem tudja megszokni a szemüveget? (tudásbázis)

14. Nénje
tegnap 16:18

35 éve vagyok szemüveges,kamaszként kaptam először.Cilinderes az enyém is,akkor azt mondta az optikus,hogy fokozatosan szoktassam a szemem hozzá.Először pár percre vegyem fel,majd kis pihenő után 5-10 perccel növeljem a hordási időt.Nekem is volt hányingerem és szédülésem tőle,de ha nem arra figyelsz,hanem a látás örömére,akkor meg fogod szokni. -0,5 és -0,75 voltak a lencséim,ma már -4,5 és -4,75 van,úgy látszik megállt.Két évente járok szemüveget cseréltetni optikába,mindig ugyanoda. Egy dolog más nálam,amióta szemüveges vagyok,nincs térérzékelésem,ha rajtam van.Anélkül meg nem látok jól.Így ötven felé veszem észre,hogy bizony olvasáshoz már kellene másik is,hamarosan bifokálisra kell áttérnem. Az optikus azt mondta,hogy idősebb koromra kiveszi a cilindert majd,nehogy valami baleset érjen a térérzékelés miatt.

Ha nem vagy biztos abban,hogy megfelelő a lencse,keress fel másik optikust.Egyszer kaptam úgy szemüveget,hogy a gépi szemvizsgálat után rögtön felírták,és mikor jeleztem,hogy nem lesz jó,azt mondták,hogy nem adnak erősebbet,meg pont éleset,mert hamar megszokja a szemem és nem fogok látni vele rendesen.Kb.két hétig láttam vele élesen,utána már nem volt jó.Optikát váltottam,és azóta mindig tökéletes szemüvegeim voltak.

13. Babi11
tegnap 13:10
Nem.
tegnap 00:40

Apránként szoktasd hozzá a szemed, de a végén majd állandóan kell hordani, ha azt mondták.

Ha sokáig nem múlik el a szédülés-hányinger, akkor menj vissza az orvoshoz vagy az optikushoz (ahol felírták a szemüveget), és mondd el a problémát. Ha túl erős a szemüveg, akkor történhet ilyen. Nekem volt ilyen, két év múlva derült ki, hogy túl erős szemüveget írtak fel.

11. Shukran (válaszként erre: 1. - K.Henika)
tegnapelőtt 15:41

Én is megszoktam, pedig cilinderes mindkettő, a néző is, meg a látó is.

Nehezen megy az elején, legyél türelmes!

Egyszer írtak fel multifokálist, hát azt nem tudtam megszokni.

Visszavittem, kicseréltettem.

10. Anyagi (válaszként erre: 1. - K.Henika)
tegnapelőtt 15:01

Ez sajnos a cilindertől lehet...

Csemetének is ilyet írtak fel először, de aztán egy másik helyen simát! Az azonnal jó lett! És azóta is ilyet hord és készíttet mindig!

9. Amaunet (válaszként erre: 1. - K.Henika)
tegnapelőtt 13:29

Nekem hosszabb idő kellett a multifokális megszokásához, ami nem első szemüvegem volt.

Ha szédűlsz, hányingered van tarts egy kis szünetet, pihentesd a szemeid!

Kis türelem!:)

8. K.Henika (válaszként erre: 6. - Érdekes73)
tegnapelőtt 13:20
Akkor miért mondta mind a 2 orvos is, hogy mindig kell?
7. boldogzokni (válaszként erre: 1. - K.Henika)
tegnapelőtt 13:17
Tévedés is simán előfordulhat. Nálunk a lányomnál volt ilyen, 2 hét múlva visszamentünk, hogy valami nem oké, mert nem érzi jól magát benne. Kiderült, hogy hibáztak és elrontották a lencséket. Már nem emlékszem, hogy pontosan mit.
6. Érdekes73 (válaszként erre: 5. - K.Henika)
tegnapelőtt 13:15
Olvasóban nem tudsz közlekedni csak olvasni.2018 óta ugyanúgy nem tudok benne 2 lépést tenni szédülés nélkül.Mikor kaptam ülve is szédültem benne .
5. K.Henika (válaszként erre: 3. - Érdekes73)
tegnapelőtt 13:12

azthiszem :D

+0,5-+0,75 dioptriás lencsék vannak benn.

+0,5cilinder mind a 2 lencse.

Állandóan kell hordanom, nem csak olvasáshoz.

4. Alnisa (válaszként erre: 1. - K.Henika)
tegnapelőtt 13:10
Igen, az is lehet, hogy elmérték. Ha jó lenne, pár nap alatt megszoknád.
tegnapelőtt 13:08
Olvasó szemüveg?
tegnapelőtt 13:03

Meg fogod szokni, de valóban idő kell hozzá, légy türelmes. Akár 3-4 hétbe is beletelhet. A türelem mellett még fokozott óvatosság is kell eleinte, főleg lépcsőn lefelé menet közben.

Aztán később minden a helyére kerül és el sem tudod majd képzelni szemüveg nélkül.

tegnapelőtt 12:52

Szerdán kaptam meg életem első szemüvegét.

Az optikus azt mondta, mivel cilinderes, 1-2 hét kell a megszokáshoz. Tudom, tudom, ez még odébb van.

Mégsem érzem azt, hogy valaha meg tudnám szokni. Élesebben látok, jó. Gondolom.

Viszont még mindig szédülök, hányingerem van tőle.

Pedig hordom szorgalmasan, sokat.

Már arra is gondoltam, hogy elmérték a szememet, nem is ez az erősség a jó?!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.