Lézeres bőrgyógyászat (beszélgetés)
6. alinka01 (válaszként erre: 5. - Simple)
tegnap 21:30
Ha rengeteget szedett le a bőrgyógyász, akkor talán nem is anyajegyek voltak azok, hanem pl. fibriómák. Azokból szokott rengeteg lenni.
De mindenki eldöntheti mit választ. Most még belenéztem több bőrgyógyászati oldalba, és valódi anyajegy esetén mind jobbnak tartják a kimetszést. Ilyen címekkel találkoztam pl.:
Az anyajegy kimetszése a legbiztonságosabb
5. simple (válaszként erre: 2. - Alinka01)
tegnap 21:01
Ez nem így van. Férjemnek már rengeteget szedett le a bőrgyógyász lézerrel. Kevésbé marad nyoma így, szebben gyógyul.
Ok, így is lehet. De a "bőrgyógyász megnézte" talán mégsem annyira pontos diagnosztika (tudom, van hozzá eszköze), mint a szövettan.
3. Lexy (válaszként erre: 2. - Alinka01)
tegnap 20:38
Köszönöm, érthető.
Ennek ellenére sokan végeznek ilyen beavatkozást.
Azt mondják, ha bőrgyógyász megnézte és egészséges az anyajegy, akkor eltávolítható lézerrel.
Anyajegyet a bőrgyógyászati szakma szabályai szerint csak műtéti kimetszéssel lehet eltávolítani és szövettani vizsgálatra is el kell küldeni. Mert ha lézerrel távolítják el, akkor nem marad semmi, amit szövettanra küldhetnének.
1. Lexy
tegnap 20:26
Sziasztok, lézeres anyajegy, barna foltok eltávolításáról szeretnék olvasni tapasztalatot, hogyan történik, mennyire sikeres a beavatkozás. Köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- A bőrgyógyász ma azt mondta, hogy rühes vagyok, ellentétben a háziorvossal aki szerint allergiám van!
- Heim Pál Kórház Bőrgyógyászati rendelés. Tapasztalatok?
- Háziorvos felírhatja a bőrgyógyász által adott antibiotikumot?
- Hova tudok időpont nélkül elmenni bőrgyógyászatra?
- Tudnátok ajánlani olyan bőrgyógyászt, aki a pattanásos bőr esetén a kiváltó okokkal is foglalkozik?
- A sógoromnak lábszárfekélye van, jár a bőrgyógyászhoz, de nem javul. Hogyan segíthetnék rajta?