Heim Pál Kórház Bőrgyógyászati rendelés. Tapasztalatok? (beszélgetős fórum)
Kedden lesz 3 éves!
Igazából eddig nem volt neki vészes, egy egy száraz folt a kezén és lábán, amit szépen rendben tudtam tartani neki babé tusfürdővel és testápolóval, de most 2 hónapja volt skarlátos és 3 hete bárányhimlős, na ez adott neki! :(
Lányom 6 éves neki is ilyen egy egy folt volt ennyi idősen, de ő már kinőtte vagy nem tudom mi a jó szó rá, neki elmúlt!
Semmit nem mondtak, ránéztek: ekcéma. Panasz esetén kontroll. De azt olvastam hogy ilyenkor nem is jó megcsinálni a tesztet mert mindenre pozitívat mutat?!
Noll Judit volt a doki!
Sziasztok!
Megjöttünk!
Olyan 3/4 9-kor értünk oda és 3/4 11 felé kerültünk sorra, és a diagnózis: ekcéma! :(
Kaptunk Locoid-H kenőcsöt az arcára, Elocom-H kenőcsöt a testére, és Basis C testápolót éjszakára.
Én olyan izgatott voltam már és olyan nyűgös mert fiam nagyon eleven és már annyira vártam hogy végezzünk, hogy meg sem kérdeztem hogy akkor elvileg ha ez ekcéma akkor ezektől a kenőcsöktől majd elmúlik és jó lesz?
Köszi!
Akkor számíthatok rá hogy vérvétel lesz?
Bár fogalmam sincs tényleg hogy ez valóban allergia lehet?? :((
Sziasztok!
Jár errefelé még valaki?
3 éves Kisfiam bőre irtó rossz, kiütéses, száraz, már véresre vakarta a kezét, kaptunk beutalót a Heim Pál bőrgyógyira, atópiás dermatitis gyanúval.
Tud valaki segíteni mire készüljek, mit kérdeznek? Azon kívűl hogy olvastam sokat kell majd várni! Ez a betegség összefügghet valami allergiával, megkérdezik mikor ivott először pl tehéntejet, ilyesmi? Nincs amúgy a családban amúgy allergiás. Szegényem most esett át a bárányhimlőn, és most még ramatyabb a bőre, nincs mese mennünk el. A 6 éves kislányomnak is elég pocsék volt a bőre, állandóan testápolózni kellett de ő már kinőtte!
Köszi ha valaki segít!
Üdv!
A szteroid csak bizonyos típusú bőrbetegségekre jó, másoknál viszont kifejezetten ártalmas, és csak még jobban provokálja a kiütéseket, mint ugye a mi esetünkben is, mikor szteroid okozta bőrgyulladás lépett fel.
Ők sem kaptak szteroidot, amiket felírt nekik a doktornő, abban egyikben sincs.
(Ezt csak úgy megjegyzésként írtam a szteroidhoz, nem akartam helyettük válaszolni...)
Én nem éreztem szörnyűnek, csak sokan voltak. A doki meg az asszisztens pedig nagyon kedves.
Ha szóltál volna az asszisztensnek, előre vesznek, bár kérdés, mennyire volt pici a pici, mert mivel gyerekbőrgyógyászatról van szó, itt sok kicsi van, és csak a legkisebbek mehetnek előre.
A szteroidos krém bizonyos dolgokra nagyon jó, pl. ekcémára egyedül ez használ, és nálatok pont ez volt, ahogy olvastam, mert minden allergiás bőrtünet tulajdonképpen ekcéma. Testre lehet használni, csak arcra nem.
Ez milyen fura, h diéta után még mindig kimutatja a teszt az allergiát! Én azt hittem, ilyenkor negatív lesz...Ez azt akarja jelenti, h ha tünetmentes is ugyan, de maga az allergia megmarad? Vagy még szigorúbb diéta következik? Szegényke, ilyen picur, és máris diéta meg egyebek. Ez olyan rossz. Az én lányom 3 és fél éves. Ő is kicsi még. Bár épp tegnap, amikor mondtam neki valamit, így kezdve, h "Kicsim...", kikérte magának, mondva: "én nem vagyok pici, én RÉKA vagyok.":) Szóval az öntudat az dúl ezerrel.
Amúgy az jutott eszembe az allergiáról még, h esetleg alternatív kezelési módot nem próbáltatok? Na nem azért mintha lenne ezzel kapcsolatban tapasztalatom, de a fiamnál még pár éve volt biorezonanciás allergiavizsgálat , aminek során megállapítottak nála néhány fajta allergiát ( a dolog érdekessége, h előtte és utána is voltunk hagyományos, bőrtesztes allergiavizsgálaton vele, ami szrt semmire nem allergiás - na most döntsd el, akkor mi is a helyzet)és ott javasoltak általuk, ill. hát a biorezonenciás géppel végzett kezeléseket az általuk előírt étrend mellé, és ezzel fél év alatt teljes gyógyulást ígértek. Tapasztalatom nincs, mert nem vettük igénybe.
minket az allergológia után átküldtek a bőrgyógyászatra, utána fel vérvételre, akkor derült ki, hogy ételallergiái vannak az egy éves lányomnak!!!!!A szteroid levitte a pöttyöket (neki viszketett is -aludni nem tudott tőle) aztán ahogy kihagytuk az étrendből rendbejött. Most tünetmentes, szigorú diétával. Az allergiateszt idén márciusban még mindig ugyanolyan élelmiszerekre hozta ki az allergiát. Már 2,5 éves... Majd írj mi volt a bőrgyógyászaton kíváncsi vagyok!!! Mennyi idős a lányod?
Kitartást!!
További ajánlott fórumok:
- Tud valaki valamit mondani a dunaújvárosi bőrgyógyászati rendelésről (SZTK)? Vagy inkább magánrendelés?
- Mi történik akkor, ha valakinek akkor történik baja, amikor a kórházban nincs rendelés?
- Tud valaki Szombathelyen jó bőrgyógyászt? Akár magánrendelés is érdekelne!
- A Honvéd kórházban pl. bőrgyógyászat, fogászat, nőgyógyászat szakrendeléseket bárki igénybe vehet vagy csak akinek köze van a honvédséghez?
- Dr. Husz Sándor bőrgyógyászt nem tudom elérni telefonon magánrendeléssel kapcsolatban. Odamenjek a mai rendelési időben csak úgy?
- Budapest, Gyáli úti szakrendelő (Szt. László kórház), Bőrgyógyászat