Háziorvos felírhatja a bőrgyógyász által adott antibiotikumot? (beszélgetés)
Nekem a bőrprobléma nem tünet.
Diagnosztizált pikkelysömör.
Minden betegnek más krém/oldat használ. 15 év alatt már tudom mi jó és mi nem.
Ezt a háziorvosom is tudja.
Nekem régen volt allandoan visszatérő hogyagbajom, volt, hogy a háziorvos kapásból felírt valamit, tartalék a receptet is adott, de miután szakorvosi eredményeket látott, és csatolt egy veeveteli beutalót, amit a lejárta előtt kellett megcsinálni.
Ha van némi felelősseg tudata, nem dobál mindent blindre, mert a beteg úgy gondolja...
Az ilyen bőr problemaknal meg főleg nem, mert az a tünet sokszor.
Nekem így derült ki egyszer egy mehnyalkhahatya gyulladas. De lehetett volna egy rossz fog is, vagy más.
Ortopédia lesz az.:D
Onnan már csak egy ugrás az urológia, aztán vizsgálhatják a kancsalság és a heresérv összefüggéseit.
Hm... erről az jut az eszembe, hogy ülök a fúrásznál és meséli, hogy nehezen boldogul egy beteggel, aki egyébként proktológus. Mindjárt mondtam, hogy a fúrász és a proktológus rokon szakma, közös bennük, hogy testnyílásokkal foglalkoznak... nem értem a megnemértés okát.
Mindjárt elmeséltem, hogy a kutatók felfedezték, hogy a hátsó kijárat és a szemeink között komoly idegi kapcsolat van. ( Hogy mi, azt nem írom le... ) De azóta a szemműtéteket próbálják megvalósítani a végbélen keresztül... ( Bocsika az érzékenyebb lelkületüek felé)
Fucidin. Szeretem, kényes területekre is jó :)
Nem szívódik fel, terhesek és szoptató kismamák is használhatják, betegtájékoztatóban kihangsúlyozzák. Kizárólag helyileg hat.
Én is a nagymamámtól örököltem meg a flucinar csodatévő tudását.
Mindig nevetgélnek rajtam nőrokonaim, hogy olyan vagyok mint a mama. Mindegy mi történt én hozom a flucinart és gyógyítok vele:DDDD
Kicsit zavarba hoztál, mert Anyósom csodaszere a Flucinar kenőcs volt. (Nem ok nélkül.)
Te most a Fucidint emlegetted, a hsz végén meg Flucidint írtál.
Biztosan a Fucidin és nem a Flucinar?
Én elmesélem a saját történetemet.
Vagy két, három éve bevertem a fejem egy kisebb autó felnyitott hátsó csomagtartójának a sarkába. Utána mentem inget cserélni, mert mindenhonnan dőlt a vér. Aztán két hét múlva sem akart meggyógyulni, gennyezett, fájt, érzékeny volt, a hajmosás kínszenvedés volt. A családban van egy bőrgyógyász, mindjárt felírt egy fucidin nevű kenőcsöt. Ez antibiotikumos, egy hét alatt rendbe jött a sebem.
Aztán volt egy kis pötty a karomon, a bőrgyógyász ránézet, jött a verdikt, excémás vagyok. Sajnos nem tudtuk a továbbiakat megbeszélni, hogy mit csináljak. Viszont iszonyúan viszketett. Éjszaka nem volt alvás, csak vakarózás. Másnap elmentem a patikába vettem fenistilt, meg canestent ( tudom, mire való, de azt írták róla, hogy jó a viszketés ellen ), meg a patikus tanácsára exxema nevű krémet. ( Egy kisebb vagyon volt... ) Mindegyiket kipróbáltam, a viszketés maradt. Kínomban kipróbáltam rá a flucidint. Két óra múlva elmúlt a viszketés. Az a kis pont nem múlt el a bőrömről, de nyugvóponton van...
Aztán egy-két év múlva elfogyott a flucidin, elmentem a háziorvoshoz, mondom neki, hogy ez kell. De az nem erre való! Nem baj, írja fel. Felírta, azóta mindig van flucidin. Érdemes kipróbálni.
Nem!
A bőrgyógyász szakorvos.
Szakorvosi ajánlatra írhat fel háziorvos receptet, vagy esetleg önálló döntéseként. De hogy a beteg mondja meg, hogy milyen készítményt írjon fel, mert ez vagy az az orvos ajánlotta, úgy nem.
Én már évek óta nem jártam otthon, nem tudom mi mihez kötött.
DE szerintem várd ki a bőrgyógyászt, ha komoly problémád van, főleg, ha ogyanaz az orvos lát.
A nekünk ugyanúgy néz ki, az nekik lehet más.
További ajánlott fórumok:
- A bőrgyógyász ma azt mondta, hogy rühes vagyok, ellentétben a háziorvossal aki szerint allergiám van!
- A háziorvos felírhatja a Bufomix sprayt?
- Háziorvos írhat fel bőrgyógyászati készítményt?
- Háziorvos is felismeri a bőrrákot, elváltozást vagy csak a bőrgyógyász?
- Írhat sűrgősségi beutalót egy háziorvos a bőrgyógyászatra vagy bőrklinikára?
- Árpa a szemhéjan, bőrgyógyászhoz is el lehet vele menni, vagy csak háziorvos?