A háziorvos felírhatja a Bufomix sprayt? (tudásbázis)
Az én dokim felírja az összes gyógyszerünket minden papír nélkül.
Pajzsmirigy gyógyszer, amit endokrinológus írt fel.
Cukor gyógyszer, amit szintén endokrinológus írt fel, reumás gyógyszerek, amit a reumás írt fel (néha volt kis ellenkezés, ugyan is soknak gondolta a derék injekciót, így mást adott be), vérnyomás gyógyszerek, amit kardiológus írt fel és még sorolhatnám...
Ja, még krémet is felír, amit bőrgyógyász írt fel, ha kérem....
Én elhiszem. Nem ezt írtam. Nálunk (Csepelen) nem így van. Ahány ház.... úgy látszik, ez is így működik.
Különben, nemrég házi orvost váltottam. A régi elfogadta a kórházban kapott ambuláns lapon leírt javaslatot, míg az új orvos nem. Neki külön nyomtatvány kell.
Normatív TB támogatás: igen
Közgyógyellátásra adható: igen
EÜ támogatásra adható: igen
EÜ 100% támogatásra adható: nem
Általánosra igen, eü. emeltre igen, közgyógyra igen, eü. kiemeltre nem (azaz 100%-ra nem), utóbbi e szakterületen talán max. oxigénpalack.
Ne hidd el, de nálunk / Debrecen / mindenhova időpont kell, mindenért!
Szedek egy gyógyszert csontsűrűség gyenge volta miatt. 12 db. van a csomagban, hetente 1 szem kell.
Ha elfelejtek akkor bejelentkezni a reumáshoz, mikor 2-3 szem van már, akkor úgy járok, mint most is: 3 hét kimarad, mert nem adnak időpontot, csak kb. 3 hétre. Hiába mondom, hogy csak egy recept....nem!
Ha szeretsz, s tudsz várni, akkor jó. :))
Türelmes emberke vagy.:)))
Amennyiben mellékelnek hozzá egy ilyen nyomtatványt. Nálunk csak így érvényes, a tüdőgyógyászati gyógyszerek általában 6 hónapra érvényesek. Jogszabály 12 hónapot tesz lehetővé, valamiért beszűkítették. Igen ritka, ha valaki egy évre megkapja.
Amikor legelőször megkaptad azt a gyógyszert, arról kell lennie papírodnak. Azt vidd el a háziorvoshoz és írasd ki vele. Minden szakrendelésen kíírt gyógyszert csak papír alapján írhat ki háziorvos.
Ha mégsem írhatja ki, kérd meg, kérjen neked időpontot, hogy felírattathasd. (neki csak egy telefon)
Háziorvos javaslatra írhat fel, ha csak nincs allergológus, vagy tüdőgyógyász szakképesítése is, mert akkor javaslat nélkül is felírhatja.
Ha viszel 12 hónapnál nem régebbi ambuláns lapot, amin szerepel a gyógyszer, akkor az elegendő ahhoz, hogy fel tudja írni.
További ajánlott fórumok:
- Mit tudok tenni, ha a háziorvosom nem hajlandó szakrendelésre beutalót adni?
- 6 éve halott...ápolták, gondozták? - és senki sem vette észre a környezetében, a szomszédokban, a hatóságnál, a háziorvosnál stb.
- Mennyi pénzt szoktál adni a háziorvosodnak, ha házhoz hívod?
- A bőrgyógyász ma azt mondta, hogy rühes vagyok, ellentétben a háziorvossal aki szerint allergiám van!
- "Vizitdíj" háziorvosnak fekvő betegtől
- Háziorvos felírhatja a bőrgyógyász által adott antibiotikumot?