"Vizitdíj" háziorvosnak fekvő betegtől (beszélgetős fórum)
Amint látom sokunknak van jó és rossz tapasztalataink egyaránt,erre számítottam,így érezzük.
Legalább kicsit kiveséztük ezt a fizetős fekvőbeteg rendelést,így nem ér váratlanul bennünket ha esetleg szükség lenne rá, ám NE legyen senkinek.
Az a félelmetes, hogy először én is erre-arra ráfogtam a túlsúlyomat.
A férjemnek nem volt ennyire felismerhető problémája, ("csak" kerekesszékes volt...) ő meghalt.
A háziorvos diabetológus szakorvos, ha "engedelmesen" cukorbeteg is lettem volna, akkor lett volna jó neki?
Amikor megbeszéltük, hogy nem kell a gyógyszereket szednem, akkor rákérdeztem, hogy ugye a túlsúly okozta a problémákat? Csak bólogatott, szóval nem mondta ki.
Ott a mérleg a rendelőben. Miért nem kellett még soha ráállnom? Fél szóval se szólt soha, hogy nem gondolom-e netán, hogy meghíztam?
Szóval mondom, maradtak kérdések még bőven.
Más, hogy egy kisebb műtét során a műtőben egy hibás műszer miatt véletlenül megégettek, míg altatásban voltam. Engem is, és az előző napon műtött szobatársamat is. Ő nem keveset fizetett a műtétért, én semmit. Mégis, ugyanúgy égettek meg mindkettőnket...merem állítani, hogy gondatlanul.
Jól összefoglaltad, amit a beteg egészségügyről el lehet mondani.
A kezedbe vetted a megoldást: lefogytál. Gratula.
Tőlem aztán követelhetik!
Egyszer sem adtam se háziorvosnak, se gyerekorvosnak, mégis mindig rendes ellátásban volt, van részünk. Igaz, a körzetben kb. az 5. háziorvos praktizál az elmúlt 20 évben.
Létszámilag kevesen vannak. Gondolom, mert aki jó, az elhúzott, az itt maradtak közül pedig nem mindegyik áll a szakmája magaslatán.
Én elmentem, kaptam is labor-beutalót, meg is csináltattam.
Az EKG-ra nem kérdeztem rá, mert a magas vérnyomást olyan flottul megállapította a háziorvos, és érszűkület is a csípőröntgen-leleten szerepelt megjegyzésként. Mégsem utalt be doppler-vizsgálatra. Most sem értem, hogy miért, talán hogy a kolléga magánrendelésére menjek inkább?
Nem érdekes, lefogytam, egészséges vagyok, a vérnyomásom is rendeződött.
Mondjuk a kérdőjelek azért maradtak.
Sosem fizettem orvosnak, mert még mindig kevesebb a jövedelmem, mint az övé.
Anyukám 5 órát feküdt, 40 fok volt, a zsebkendőket vizegettem be, mert azt mondták, ne itassam, mellényelhet. 2x 3-an kimentek kávézni, én is odajártam,mert ott lehet rágyújtani.
Mikor először mentek ki, kicsit később utánuk mentem, és akkor kéreztem meg, hogy ihat-e, és akkor mondták ezt. Mondtam; 2 órája itt vagyunk, mikor kerülünk sorra? - Majd, ha ráér a dr.-nő- mondta az egyk. Köztük volt a dr.-nő. És még 1x ezután ugyanazok kimentek kávézni, az ajtóban álltam, Anyu mellett, aki feküdt, amire a mentősök ráfektették.:(
minden évben (akár kétszer is) el lehet menni a háziorvoshoz és kérni egy rutin nagylabort, EKG-t, csak úgy, ellenőrzés céljából
csak ennyit sem tesz meg az emberek legtöbbje
Az orvosok KIKÖVETELIK a hálapénzt.
A hozzáállással, a viselkedéssel!
Kevés a rendes orvos.
Aki kevesli itt a pénzét, igyekezzen elhúzni innen , amíg szabad az út!
A DRÁGA DOKTOROKNAk már csak az a pénz, amit zsebbe kapnak?
A fizetésük nem? A Tb. -t mi a 3,14csáért fizetjük?
Sajnos minden szavad igaz.
És igen, az orvosokat azok az emberek kapatták el, akik ha kellett, ha nem, dugták a borítékokat, beképzelve, hogy a pénzükért cserébe jobb ellátást kapnak. Ez az egyik.
A másik: nagyon kevés a háziorvos, s a rendelési időn kívül mindegyikük valahol máshol is gályázik, egyébként hogyan jön ki a heti 40 órájuk?
"Egyéb kényelmi szolgáltatás"
1997.LXXXIII tv. 19 és 23/A.§.b.
Persze, hogy nem kell:D
De amikor mondta, hogy fájnak a lábujjai, akkor rögtön ez jutott eszembe:(
Gondolom az lesz:(
A héten vizsgálják ki és állítják be a cukrát. Ma már 8,4 volt reggel:D Szúrják és 2 óránként mérik a vércukrát. Remélem nem lesz semmi komolyabb. Azt mondtam neki, hogy amputációt ne engedjen....
Hééé!!!! A sokat ivott a tesóm, nem alkoholt jelent! A tesóm pasi létére teljesen antialkoholista:D
Sok vizet ivott! Napi 10 liter minimum.
És természetesen hatottam rá, mert el is ment vérvételre. Csütörtökön beszéltünk, pénteken kért beutalót és hétfőn már kórházban volt:(
További ajánlott fórumok:
- Mit tudok tenni, ha a háziorvosom nem hajlandó szakrendelésre beutalót adni?
- 6 éve halott...ápolták, gondozták? - és senki sem vette észre a környezetében, a szomszédokban, a hatóságnál, a háziorvosnál stb.
- Mennyi pénzt szoktál adni a háziorvosodnak, ha házhoz hívod?
- A bőrgyógyász ma azt mondta, hogy rühes vagyok, ellentétben a háziorvossal aki szerint allergiám van!
- Milyen orvoshoz fordulhatnék(már mindenki hipochondernek néz a háziorvostól kezdve a családomig), aki komolyan venné a tüneteimet?
- Jogos-e, ha a háziorvos kiírja az ajtajára, hogy a nyugdijasok csak a délelőtti rendelésre mehetnek?