Önzés (beszélgetés)
Nyugodtan leírhatod azt a nagyon különleges betegséget. Nagyon kicsi az esélye, hogy itt bárki is ismeri a barátnődet. Aki meg felismeri a betegség alapján, az úgyis többet tud róla, mint amit itt megosztasz velünk.
Engem ez a nagyon tud szeretni dolog arra emlékeztet, amikor valaki a kötődési sebei miatt nem szereti a másikat, hanem ráakaszkodik. Aki valóban szeret valakit, az a szeretett személy igényeit helyezi előtérbe. Ezért azt is tudja, hogy mikor kell elengedni a másikat, hogy boldog lehessen.
Elhiszem, hogy a barátnőd csak ezzel a férfivel tudja elképzelni az életét. Mindannyian egy szerető férfi mellett képzeljük el az életünket. De sajnos a valóságban ez sokszor nem így alakul. Ha a barátnőd nem tudja elengedni a vágyott álomképet, akkor nem csak fizikai, hanem mentális betegséggel is küzd.
Ha betegek a szülei, akkor jobb is lenne, ha otthon lakna. Annyit, azt a pár órát be tud segíteni nekik, amennyit most a férjének ingyen.
Ha mi nem nevezzük önzőnek, attól fennáll a probléma.
Szerintem ez egy kitalált történet, aminek a hátterét a fi. éppen akkor találja ki, ahogy és amit olvas a bejegyzésekben.
Hétvégi matiné.
"hova menés ügyileg nem tudnak sajnos segíteni mert ők is betegek"
Lakhatásnak is hívhatjuk. Nem találok összefüggést a lakhatás és a szülei betegsége között.
" nincs minden információ előttetek"
Miért nincs?
Te adod elő ezt a történetet, te nem osztasz meg információt. Te terelgeted és találsz újabb és újabb kifogásokat az állítólagos barátnőd számára.
Mi érezzük magunkat rosszul?
Mennyit tudsz írni a semmiről!
A betegséget kellene leírnod. Szerinted az állítólagos barátnőd, az egyetlen ember, akinek ilyen betegsége van? És ha leírod, hogy lumbágója van, akkor mindenki felismeri?
"A barátnőm nagyon tud szeretni."
Ezt úgy írod, mintha valaki különleges képessége lenne a barátnődnek. Szerinted mindenki más, csak úgy csinál, mintha szeretne, vagy kevésbé szeret?
A szeretetből, csak akkor lehet megélni, ha a másik jó sokat keres, mert ugye nem pénzért szeretünk és nem kapunk fizetést a szeretetért.
Igen, nagyon önző. Csak elvárásai vannak, de ő semmit nem akar semmibe tenni, max. a fenekét valakinek a lakásában, ahol elvárja, hogy kiszolgálják, eltartsák, és ő ezért majd nagyon szereti azt aki ezt megteszi? És ebből a hatalmas szeretetből lesz pénz, gyerek, egészség és minden.
Tisztában vagyok azzal, hogy vannak súlyos betegségek, amik miatt az ember sok mindenre képtelen, de valamiért azt érzem, hogy a te barátnőd inkább másért nem dolgozik.
És elnézést, hogy ezt gondolom a betegségének ismerete nélkül. De ebben te vagy a hibás, mert a történetedet nem egészíted ki úgy, hogy ezzel tisztában legyünk.
Ja, és nem azt írod, hogy a barátnőd szülei meghaltak, hanem azt, hogy nem segítenek, ami fura, mert egy beteg gyereken, nagyon kevés szülő nem segíteni, sőt! még az olyan gyereken is segítenek a szülők, akik nem akarnak dolgozni és semmit tenni, csak kihasználni őket.
Rajta, valószínű, hogy azért nem akar senki segíteni (még a szülei sem), mert csak úgy csinál, mintha nagyon szeretne, de minden mást, másoktól vár el...
Éppen úgy nem,ahogy itt senki sem.
Ezért nem húzom ke a férjét sem.
"Szóval ennek tudatában érdekelt volna az, hogy szerintetek is önző, hogy ezzel a férfival tudja már csak elképzelni az életét."
Nem önző, hanem hülye. Nem látja reálisan a helyzetet. Akadt volna gazdagabb jelentkező? Akkor válassza azt. Egyértelmű, hogy eltartót keres. Ha lúd, legyen kövér!
"Mindent megtenne, hogy segítsen a férfinak."
Hogy? Miben? Magán sem tud segíteni...
de sokan tudjuk, nálad ez miért nem jött."
Senki nem tudja, magam sem. Akkormeg hogy?
Hagyjuk már a nárcisztikus kifejezést. Itt a hoxán a legtöbb embert főleg férfit nárcisztikusnak tituláltok, mikpozben fogalmatok sincs róla milyen az illető viselkedése
A pszichiáter meg azt mond/ír amit hirtelen gondol. Ez meg saját tapasztalatom
Feltételezem nem szórakozásból nyitják a topikok nagy részét, erröl is azt feltételeztem
OK
Férj egy része törölve, marad a
"mi a vélemény a férjről" mintha emlitést se tett volna róla a témanyitó
A férjszemszögéből is ismered a sztorit?
Hogy idehány valaki egy rakás összevisszaságot, nem is az érintett, az már akkor tuti úgy is van?
Mi a helyzet/vélemény a férjröl?
Ha feleségem lenne, nem lenne az a pénz amiért kibaltáznám, megaláznám, nem támogatnám
Nem a srác vagy a nő önző, hanem a férj az, persze rossz szó ez ide
Egy szemétláda
Jaaj, ne légy már ennyire kemény! Összejöttek, jól megvoltak, a nő mást gondolt miont a férfi, amit őszintén közölt is
Szegény csaj persze ragaszkodik hozzá, mert nyilván férje olyan amilyen
Önző a csaj?
Sok tíz év után kaptam meg hogy vettél volna feleségül amikor...
És nem mondom hogy önző a b.nőm, sem én Így alakult, én nem goldoltam rá, ő nem jelezte/vagy én nem vettem a jelzéseket/