Önzés (beszélgetés)

1 2 3
tegnap 09:11
Meg kellene tudni mindenkinek állnia a saját lábán. Anyagilag és érzelmileg is. A társfüggőség is betegség.
tegnap 08:10

Nyugodtan leírhatod azt a nagyon különleges betegséget. Nagyon kicsi az esélye, hogy itt bárki is ismeri a barátnődet. Aki meg felismeri a betegség alapján, az úgyis többet tud róla, mint amit itt megosztasz velünk.

Engem ez a nagyon tud szeretni dolog arra emlékeztet, amikor valaki a kötődési sebei miatt nem szereti a másikat, hanem ráakaszkodik. Aki valóban szeret valakit, az a szeretett személy igényeit helyezi előtérbe. Ezért azt is tudja, hogy mikor kell elengedni a másikat, hogy boldog lehessen.

Elhiszem, hogy a barátnőd csak ezzel a férfivel tudja elképzelni az életét. Mindannyian egy szerető férfi mellett képzeljük el az életünket. De sajnos a valóságban ez sokszor nem így alakul. Ha a barátnőd nem tudja elengedni a vágyott álomképet, akkor nem csak fizikai, hanem mentális betegséggel is küzd.

86. PöttyösPanka (válaszként erre: 80. - Channa*)
tegnap 07:54
Ezt jól összefoglaltad.
85. globus (válaszként erre: 82. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 20:45

Ha betegek a szülei, akkor jobb is lenne, ha otthon lakna. Annyit, azt a pár órát be tud segíteni nekik, amennyit most a férjének ingyen.

Ha mi nem nevezzük önzőnek, attól fennáll a probléma.

tegnapelőtt 20:29

Szerintem ez egy kitalált történet, aminek a hátterét a fi. éppen akkor találja ki, ahogy és amit olvas a bejegyzésekben.

Hétvégi matiné.

83. Amaunet (válaszként erre: 82. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 20:29

"hova menés ügyileg nem tudnak sajnos segíteni mert ők is betegek"

Lakhatásnak is hívhatjuk. Nem találok összefüggést a lakhatás és a szülei betegsége között.

" nincs minden információ előttetek"

Miért nincs?

Te adod elő ezt a történetet, te nem osztasz meg információt. Te terelgeted és találsz újabb és újabb kifogásokat az állítólagos barátnőd számára.

Mi érezzük magunkat rosszul?

tegnapelőtt 17:15
A szülei nagyon szeretik, de anyagilag illetve hova menés ügyileg nem tudnak sajnos segíteni mert ők is betegek. Akármennyire szeretnének. De ítélkezni tudtok azért,attól függetlenül hogy nincs minden információ előttetek. Gratula.
81. Enissa (válaszként erre: 80. - Channa*)
tegnapelőtt 13:18
Teljesen igazat adok.
80. Channa* (válaszként erre: 57. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 09:06

Mennyit tudsz írni a semmiről!

A betegséget kellene leírnod. Szerinted az állítólagos barátnőd, az egyetlen ember, akinek ilyen betegsége van? És ha leírod, hogy lumbágója van, akkor mindenki felismeri?

"A barátnőm nagyon tud szeretni."

Ezt úgy írod, mintha valaki különleges képessége lenne a barátnődnek. Szerinted mindenki más, csak úgy csinál, mintha szeretne, vagy kevésbé szeret?

A szeretetből, csak akkor lehet megélni, ha a másik jó sokat keres, mert ugye nem pénzért szeretünk és nem kapunk fizetést a szeretetért.

Igen, nagyon önző. Csak elvárásai vannak, de ő semmit nem akar semmibe tenni, max. a fenekét valakinek a lakásában, ahol elvárja, hogy kiszolgálják, eltartsák, és ő ezért majd nagyon szereti azt aki ezt megteszi? És ebből a hatalmas szeretetből lesz pénz, gyerek, egészség és minden.

Tisztában vagyok azzal, hogy vannak súlyos betegségek, amik miatt az ember sok mindenre képtelen, de valamiért azt érzem, hogy a te barátnőd inkább másért nem dolgozik.

És elnézést, hogy ezt gondolom a betegségének ismerete nélkül. De ebben te vagy a hibás, mert a történetedet nem egészíted ki úgy, hogy ezzel tisztában legyünk.

Ja, és nem azt írod, hogy a barátnőd szülei meghaltak, hanem azt, hogy nem segítenek, ami fura, mert egy beteg gyereken, nagyon kevés szülő nem segíteni, sőt! még az olyan gyereken is segítenek a szülők, akik nem akarnak dolgozni és semmit tenni, csak kihasználni őket.

Rajta, valószínű, hogy azért nem akar senki segíteni (még a szülei sem), mert csak úgy csinál, mintha nagyon szeretne, de minden mást, másoktól vár el...

79. Enissa (válaszként erre: 68. - Regin_a)
tegnapelőtt 08:54

Éppen úgy nem,ahogy itt senki sem.

Ezért nem húzom ke a férjét sem.

tegnapelőtt 08:45
Önálló életvitelre alkalmatlan. Rengeteg ilyen ember van.
77. kaktusz (válaszként erre: 76. - Srcrss)
tegnapelőtt 05:32
Ezek általában igen. Zsák a foltját ahogy mondani szokták! 🤭
76. srcrss (válaszként erre: 75. - Kaktusz)
tegnapelőtt 05:21
Én is ismerek. És van olyan férfi, aki csak úgy jut nőhöz, ha vesz magának. Ha szerencséjük van, egymásra találnak. 😄
75. kaktusz (válaszként erre: 73. - Srcrss)
tegnapelőtt 05:12
Ismerek olyat aki nem beteg, tök csinos és világéletében eltartót keresett mert életképtelen. Csak "ahhoz" ért. 🙂
74. kaktusz (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 05:10
Értem én hogy beteg és hogy nem funkcionál rendesen, de valahol ebben is tartja magát. Ő neki így "jó", úgyis mondhatnám hogy életképtelen. Most ezt a pasika vagy tolerálja, vagy nem. Vagy szereti, vagy nem. De általában ahol nincsenek közös célok, ott bomlik a kapcsolat. Szerintem a srác már menne, de a lány még függő. Meglátjuk. Egy normális társ ha szereti, akkor egészséges mértékben támogatja őt. Ha nagy a baj akkor speciális esetként kell értékelni. Nem tudom. Határeset.
73. srcrss (válaszként erre: 57. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 04:51

"Szóval ennek tudatában érdekelt volna az, hogy szerintetek is önző, hogy ezzel a férfival tudja már csak elképzelni az életét."

Nem önző, hanem hülye. Nem látja reálisan a helyzetet. Akadt volna gazdagabb jelentkező? Akkor válassza azt. Egyértelmű, hogy eltartót keres. Ha lúd, legyen kövér!

"Mindent megtenne, hogy segítsen a férfinak."

Hogy? Miben? Magán sem tud segíteni...

72. globus (válaszként erre: 66. - Enissa)
ápr. 5. 21:18
Dehogynem. Elején, mielőtt bármerre elkanyarodott volna a téma, kapott tanácsot. Annak ellenére, hogy szövetkeztünk volna, nagyjából ugyanazt.
71. Regin_a (válaszként erre: 70. - Ágio8405)
ápr. 5. 20:59

de sokan tudjuk, nálad ez miért nem jött."

Senki nem tudja, magam sem. Akkormeg hogy?

70. Ágio8405 (válaszként erre: 60. - Regin_a)
ápr. 5. 20:52
Ezt nem is a nőnek kell jelezni, és kevés az a nő aki nem akarná egy idő után. De ennek a férfinál is kéne jönnie, de sokan tudjuk, nálad ez miért nem jött.
69. Regin_a (válaszként erre: 65. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 5. 20:46

Hagyjuk már a nárcisztikus kifejezést. Itt a hoxán a legtöbb embert főleg férfit nárcisztikusnak tituláltok, mikpozben fogalmatok sincs róla milyen az illető viselkedése

A pszichiáter meg azt mond/ír amit hirtelen gondol. Ez meg saját tapasztalatom

68. Regin_a (válaszként erre: 66. - Enissa)
ápr. 5. 20:44
Te ismered a férj/feleség/szerető hármast?
67. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 62. - Enissa)
ápr. 5. 20:43
Nem akarok meggyőzni mindenkit.....
66. Enissa (válaszként erre: 63. - Regin_a)
Ennek a fórumnak semmi értelme.
65. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 61. - Regin_a)
Jár pszicho dokihoz is a barátnőm. A férjét nárcisztikusnak titulálták.
64. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 59. - Globus)
ápr. 5. 20:40
Ezt csak az egyik hozzászólónak válaszoltam,amikor a munkaviszony utáni dolgokat említette. Hogy olyan mint tappenze,.munkanélkülie lejárt.
63. Regin_a (válaszként erre: 62. - Enissa)
ápr. 5. 20:28

Feltételezem nem szórakozásból nyitják a topikok nagy részét, erröl is azt feltételeztem

OK

Férj egy része törölve, marad a

"mi a vélemény a férjről" mintha emlitést se tett volna róla a témanyitó

62. Enissa (válaszként erre: 61. - Regin_a)
ápr. 5. 20:04

A férjszemszögéből is ismered a sztorit?

Hogy idehány valaki egy rakás összevisszaságot, nem is az érintett, az már akkor tuti úgy is van?

ápr. 5. 19:57

Mi a helyzet/vélemény a férjröl?

Ha feleségem lenne, nem lenne az a pénz amiért kibaltáznám, megaláznám, nem támogatnám

Nem a srác vagy a nő önző, hanem a férj az, persze rossz szó ez ide

Egy szemétláda

60. Regin_a (válaszként erre: 14. - Andi6020)
ápr. 5. 19:53

Jaaj, ne légy már ennyire kemény! Összejöttek, jól megvoltak, a nő mást gondolt miont a férfi, amit őszintén közölt is

Szegény csaj persze ragaszkodik hozzá, mert nyilván férje olyan amilyen

Önző a csaj?

Sok tíz év után kaptam meg hogy vettél volna feleségül amikor...

És nem mondom hogy önző a b.nőm, sem én Így alakult, én nem goldoltam rá, ő nem jelezte/vagy én nem vettem a jelzéseket/

59. globus (válaszként erre: 57. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 5. 19:17
Szerintem ebből gondolták, hogy nem kap ellátást: "De 6 év telt el, már minden jarandóság lejárt"...
1 2 3

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.