A sógoromnak lábszárfekélye van, jár a bőrgyógyászhoz, de nem javul. Hogyan segíthetnék rajta? (tudásbázis)
Keseritselek el?
Cukorbetegség esetén talán, ha jól beállitják a cukorszintet és szedi a gyógyszert
Anyám bokája felett lánykora óta volt egy nyilt seb, végigjárta a kórházakat eredmény nélkül
Ez sajnos tényleg így van.
Inkább beszedik a gyógyszert, aztán eszik tovább az egészségtelen dolgokat. De mindenki maga rontja el az életét, nem lehet beleszólni.:((
Az én tapasztalatom az, hogy az emberek nem akarnak lemondani, változtatni...
Sokan gyógyszert akarnak, vagy kenőcsöt.
Ilyenkor az gyorsan segíthet és van idő meggondolni, érdemes-e változtatni.
Érdemes ugyan, de sokan nem hajlandóak. :((
Velük vannak tele a rendelők. És tele vannak. :(
Sziasztok!
Számomra az a szomorú, hogy "betegként" nekem kell kivizsgálást kérnem, nem pedig az orvos javasol bármilyen vizsgálatot!
A lábszár fekélyt valóban valamilyen más súlyosabb betegség okozza, szóval ez "csak" egy kísérő tünet.De ezt minden orvosnak tudnia kell...nem egyértelmű, hogy kérjen egy vércukor szint vizsgálatot.
Persze ettől a fekély nem fog összeforrni, de ha a kiváltó okot kezelik a seb is gyorsabban gyógyul majd.Elfeketedett száraz sebre én Betadine-t tennék a szélekre meg valami jó hámosító krémet (gyógyszertárost kérdezd!).Csak akkor használnék alternatív krémeket, ha csak a hámréteg hiányzik, nincs vérzés vagy sebváladék.Amíg ezek vannak addig fürdés után betadine, szélekre hámosító és kötés.
El kéne menni kivizsgálásra...
Cukorbetegség, érszűkület - ezt azért mégis csak orvosnak kellene megállapítania!
A bőrgyógyász ezen tuti nem tud segíteni, nem értem miért nem kér kivizsgálást...minél előbb! :((
Szia!
Nagyszüleimnek volt ilyen, trombózis következményeként. A Lukács-féle Kék krém nagyon jó rá! Keress rá Google-ban!
Jobbulást!
Nekem is az jutott eszembe, hogy a fekélyt mi okozhatta?
Nem lehet, hogy a sógorod cukorbeteg? Arra jellemző, hogy nehezen gyógyulnak a sebek, főként elhanyagolt cukorbetegség esetén.
Hátha igaz.
Én Gyopárosfürdőt akartam javasolni (nem tudom merre laktok) mert az egyik nagyszülőmnek is ez volt és ott sokat javult. Csak sajnos a kúra elteltével bizonyos idő után kiújult.
Szia! A páromnak fekélyes volt a lába majd 1 évig szenvedett vele.Aztán valaki ajánlotta a Kék Lukács Kft termékét a Kék kenőcsöt ( [link]
Teljesen helyre tette a lábát alig 1 hónap alatt!
Másik bőrdoki?
Tapasztalatom szerint nagyon nehéz tényleg jó bőrgyógyászt kifogni.
Aloe first. Illetve egy másik, jobb bőrgyógyász. Milyen stádiumban van?
Hol él? Mennyit tud áldozni a lábára? Ha gondolod tudok segíteni, írj privit!
Sajnos én későn lettem okos, és már nem tudtak segíteni. 1 év szenvedés után volt apukám amputációja.
Cukra rendben van???
További ajánlott fórumok:
- A bőrgyógyász ma azt mondta, hogy rühes vagyok, ellentétben a háziorvossal aki szerint allergiám van!
- Hogyan segíthetnék a páromnak, hogy tovább maradjon "állva"?
- Segítsetek! Hogyan segíthetnék a kisfiamnak megszokni az ovit?!
- A testvérem most közölte, hogy a saját neméhez vonzódik. Nagyon maga alatt van, nem tudom, hogyan segíthetnék neki?
- Löttyedt, narancsbőrös fenéken és hátsó combon hogyan segíthetnék?
- Híznom kellene! Milyen szerek segíthetnének az evés mellett?