Mozgás 50 felett (beszélgetés)
Hát nem tudom. Én ha csinálok 3x25 guggolást, elfáradok. Lenyomok 3x10 fekvőtámaszt, attól is. Egy 7 perces plenk kihívás is igencsak kiveszi az erőmet.
Lehet hogy velem van a baj, de a trambulin is meglihegtet. De nincs más választásom, csinálni kell, nincs mese!😉
"míg a torna energiát von el, lefáraszt"
Nem tudom másoktól mit von el, nálam ez egy nagyon kellemes érzés, pont azt érzem egy-egy edzés után, hogy rengeteg energiám van.
Csikungot még nem próbáltam, nem tudok véleményt mondani róla.
Szívesen.
Még hozzáfűzöm, hogy izomfejlesztésre nagyon jók az erőedzések, a sajáttestsúlyos, én is csinálok ilyeneket.
A csikung energiával tölt fel, míg a torna energiát von el, lefáraszt.
Tájékozódjál, és kívánom találd meg a számodra megfelelő, örömöt nyújtó gyakorlatokat. Ha gondolod, privit is írhatsz és segítek.
A Semmelweis központnak van egy ilyen csatornája direkt:
Szia!
Amennyiben megengedheted magadnak anyagilag, menj edzőterembe.
Tornászgattam otthon magamtól, vagy videóra.
Azt hittem milyen ügyes vagyok. Kb.napi 10 ezer lépésem is megvan.
Aztán 2 éve gondoltam egyet, elmegyek edzőterembe.
Az elsőalkalommal edző nérte fel a teherbírásom.
Egy óra volt, azt hittem belehalok, amikor letelt az idő.
Megálltam és gondoltam csak taxival tudok hazamenni.
Hazamentem a lábaimon természetesen.
Azért jó egy erre szakosodott edző, mert figyelembe veszi a korunkat, kitölti milyen betegségeink vannak, pl. szív, keringés,légzőszervi, mozgási.
Így állítja be az edzést, hogy mindened átlegyen mozgatva.
Nagyon pofára estem milyen lekvár vagyok, a napi séta, kerékpározás,otthoni edzés ellenére.
Csak ajánlani tudom.
A korod ne tartson vissza!
Én a csikungot ajánlom. Van egyszerű bemelegítő gyakorlat, méregtelenítő ami azonnal felpezsdít, van reggeli csikung, ezekből a youtube-on többfélét is találhatsz. Nekem sok időbe telt mire felkutattam amit ma már magaménak érzek.
Jobb az erőnlétem mióta elkezdtem, pedig 70 fele az ember többnyire a hanyatlást érzi.
Neked is sok sikert, egészséget, és jó kertészkedést!