Hogyan lehet felhasználni egy többéves birsalmasajtot? (tudásbázis)
Gyümölcslevesbe gondoltam már rá, de még nincs itt a szezon. :)
De a húsdarálót kipróbálom, az tényleg mindent visz :)
Nekem az aszalt datolyaszivám lett keményebb a kelleténél. Úgy eszem hogy este beáztatok néhány szemet tálkában, úgy hoggy éppen csak ellepje a víz. Reggelre megpuhulnak a szemek, a leve pedig finom édes lesz.
Én megnézném, ez a módszer változtatna-e a sajton. De legjobbnak, a húsdarálót gondolom.
Ha nekem kellene, beáztatnám vagy 24 órára. Egy tálba annyi folyadékot tennék, hogy éppen ellepje.
Hatud felszíni nedvességet talán nem is kellene újra forralni.
Vágd utána kockákra és mint a gumicukor önmagában is élvezhető.
A sütés más, ebben gondolom nem volt sok cukor, vagy semennyi, ami olvadt volna belőle.
Ez a húsdaráló jó ötlet!
Vagy egy aprítókéses robotgép...
De talán át is lehetne gőzölni! A meleg gőzben egy idő után felvenne vizet és szép lassan felpuhulna...
Vagy langyos gyümölcslében áztatni egy darabig???
De ha a buktában sem oldódott, akkor a vízben hogyan fog? Meg mennyi vízbe tegyem vajon? Annyira dinka vagyok :D
Még ha legalább kis lapkára tudnám szeletelni, de a kés alig akarja vinni. A párom szelt le belőle a buktába, de megküzdött vele ő is :D
Esetleg almalével, vagy vízzel átfőzhetnéd.
Akár ivólének, akár öntetnek jó lehet még.
Két-három éve készítettem birsalmasajtot. És hát elfelejtkeztem róla, a spájz legfelső polcára volt lerakva, selyempapírba csomagolva és szépen lefedve egy hálóval. A háló porfogónak volt, és tökéletesen meg is óvta az élelmiszert minden portól, póktól stb.
De a birsalmasajt mostanra olyan kemény, mint a bocskortalp. Még vágni is alig lehet, nemhogy elrágni.
Próbáltam buktába belesütni, de nemcsak időt álló, hanem sütésálló is. Extrán. Konrkétan, mintha egy darab ceruzát tettem volna a buktába, semmi nem történt vele kisütés után. Viszont emlékszem, hogy sokat dolgoztam vele, és ízre is finom, nem avas, nincs benne dió pl. Hogyan lehetne felhasználni szerintetek?
További ajánlott fórumok:
- Mik azok a bevált pózok, technikák ötletek, tippek amiket felhasználva ki lehet elégíteni egy nőt!(akár többszöris)
- Hogyan lehet itt a portálon felhasználót letiltani?
- Milyen ételekbe lehet felhasználni a margarint?
- Hogyan lehet elkerülni, hogy a felhasználás során a padlizsán keserű legyen?
- Mit lehet tudni a gyömbér felhasználásáról?
- Milyen női neveket lehet római katolikus keresztnévként felhasználni?