Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan lehet felhasználni egy többéves birsalmasajtot? fórum

Hogyan lehet felhasználni egy többéves birsalmasajtot? (tudásbázis)


14. 55Judit (válaszként erre: 13. - Elbb)
márc. 21. 11:49
Örülök! Ügyes vagy!😉
13. elbb
márc. 21. 11:42

Ledaráltuk húsdarálóval, és így tettem buktába. Hogy biztosra menjek, azért egy kis hígabb lekvárral összekevertem, de csak annyira, hogy elkezdjen olvadni mág sülés előtt az egész töltelék. Jelentem, ez bevált, így nem lesz az enyészetés a birsalmasajtom! :)

Köszi az ötleteket!


Ja, kipróbáltam azt is, hogy jó forró, citromos teába tettem, és elkavartam, de kicsit zavaros lett a tea, így esztétikailag engem zavart. Pérom megitta, de ebből nem csinálunk rendszert.

12. 55Judit (válaszként erre: 10. - Elbb)
márc. 9. 15:15
Csak jó az öreg a háznál!😉
11. elbb (válaszként erre: 5. - Anyagi)
márc. 9. 14:48

Gyümölcslevesbe gondoltam már rá, de még nincs itt a szezon. :)

De a húsdarálót kipróbálom, az tényleg mindent visz :)

10. elbb (válaszként erre: 4. - 55Judit)
márc. 9. 14:46
Húúú, a húsdaráló! Hogy ez nem jutott eszembe! Az tuti átviszi! Köszi, holnap ki is próbálom :)
9. 55Judit (válaszként erre: 5. - Anyagi)
márc. 9. 14:21

Nekem az aszalt datolyaszivám lett keményebb a kelleténél. Úgy eszem hogy este beáztatok néhány szemet tálkában, úgy hoggy éppen csak ellepje a víz. Reggelre megpuhulnak a szemek, a leve pedig finom édes lesz.

Én megnézném, ez a módszer változtatna-e a sajton. De legjobbnak, a húsdarálót gondolom.

8. Enissa (válaszként erre: 7. - Enissa)
márc. 9. 14:20
Jav.: ha tud felszívni..
7. Enissa (válaszként erre: 3. - Elbb)
márc. 9. 14:19

Ha nekem kellene, beáztatnám vagy 24 órára. Egy tálba annyi folyadékot tennék, hogy éppen ellepje.

Hatud felszíni nedvességet talán nem is kellene újra forralni.

Vágd utána kockákra és mint a gumicukor önmagában is élvezhető.

A sütés más, ebben gondolom nem volt sok cukor, vagy semennyi, ami olvadt volna belőle.

márc. 9. 14:16
Valahogy darabolnám és ki kellene próbálni teaízesítésre. Jó lenne tudni mennyi idő alatt ad ízt.
5. Anyagi (válaszként erre: 4. - 55Judit)
márc. 9. 14:13

Ez a húsdaráló jó ötlet!

Vagy egy aprítókéses robotgép...


De talán át is lehetne gőzölni! A meleg gőzben egy idő után felvenne vizet és szép lassan felpuhulna...


Vagy langyos gyümölcslében áztatni egy darabig???

4. 55Judit (válaszként erre: 3. - Elbb)
márc. 9. 14:06
Próbáltad reszelni? Vagy pedig párod ha tudna kisebb darabokat, csíkokat vágni, húsdarálón át lehetne hajtani.
3. elbb (válaszként erre: 2. - Enissa)
márc. 9. 13:50

De ha a buktában sem oldódott, akkor a vízben hogyan fog? Meg mennyi vízbe tegyem vajon? Annyira dinka vagyok :D

Még ha legalább kis lapkára tudnám szeletelni, de a kés alig akarja vinni. A párom szelt le belőle a buktába, de megküzdött vele ő is :D

2. Enissa (válaszként erre: 1. - Elbb)
márc. 9. 13:39

Esetleg almalével, vagy vízzel átfőzhetnéd.

Akár ivólének, akár öntetnek jó lehet még.

1. elbb
márc. 9. 13:36

Két-három éve készítettem birsalmasajtot. És hát elfelejtkeztem róla, a spájz legfelső polcára volt lerakva, selyempapírba csomagolva és szépen lefedve egy hálóval. A háló porfogónak volt, és tökéletesen meg is óvta az élelmiszert minden portól, póktól stb.

De a birsalmasajt mostanra olyan kemény, mint a bocskortalp. Még vágni is alig lehet, nemhogy elrágni.

Próbáltam buktába belesütni, de nemcsak időt álló, hanem sütésálló is. Extrán. Konrkétan, mintha egy darab ceruzát tettem volna a buktába, semmi nem történt vele kisütés után. Viszont emlékszem, hogy sokat dolgoztam vele, és ízre is finom, nem avas, nincs benne dió pl. Hogyan lehetne felhasználni szerintetek?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook