Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan lehet felhasználni egy többéves birsalmasajtot? fórum

Hogyan lehet felhasználni egy többéves birsalmasajtot? (tudásbázis)

12. 55Judit (válaszként erre: 10. - Elbb)
ma 15:15
Csak jó az öreg a háznál!😉
11. elbb (válaszként erre: 5. - Anyagi)
ma 14:48

Gyümölcslevesbe gondoltam már rá, de még nincs itt a szezon. :)

De a húsdarálót kipróbálom, az tényleg mindent visz :)

10. elbb (válaszként erre: 4. - 55Judit)
ma 14:46
Húúú, a húsdaráló! Hogy ez nem jutott eszembe! Az tuti átviszi! Köszi, holnap ki is próbálom :)
9. 55Judit (válaszként erre: 5. - Anyagi)
ma 14:21

Nekem az aszalt datolyaszivám lett keményebb a kelleténél. Úgy eszem hogy este beáztatok néhány szemet tálkában, úgy hoggy éppen csak ellepje a víz. Reggelre megpuhulnak a szemek, a leve pedig finom édes lesz.

Én megnézném, ez a módszer változtatna-e a sajton. De legjobbnak, a húsdarálót gondolom.

8. Enissa (válaszként erre: 7. - Enissa)
ma 14:20
Jav.: ha tud felszívni..
7. Enissa (válaszként erre: 3. - Elbb)
ma 14:19

Ha nekem kellene, beáztatnám vagy 24 órára. Egy tálba annyi folyadékot tennék, hogy éppen ellepje.

Hatud felszíni nedvességet talán nem is kellene újra forralni.

Vágd utána kockákra és mint a gumicukor önmagában is élvezhető.

A sütés más, ebben gondolom nem volt sok cukor, vagy semennyi, ami olvadt volna belőle.

ma 14:16
Valahogy darabolnám és ki kellene próbálni teaízesítésre. Jó lenne tudni mennyi idő alatt ad ízt.
5. Anyagi (válaszként erre: 4. - 55Judit)
ma 14:13

Ez a húsdaráló jó ötlet!

Vagy egy aprítókéses robotgép...

De talán át is lehetne gőzölni! A meleg gőzben egy idő után felvenne vizet és szép lassan felpuhulna...

Vagy langyos gyümölcslében áztatni egy darabig???

4. 55Judit (válaszként erre: 3. - Elbb)
ma 14:06
Próbáltad reszelni? Vagy pedig párod ha tudna kisebb darabokat, csíkokat vágni, húsdarálón át lehetne hajtani.
3. elbb (válaszként erre: 2. - Enissa)
ma 13:50

De ha a buktában sem oldódott, akkor a vízben hogyan fog? Meg mennyi vízbe tegyem vajon? Annyira dinka vagyok :D

Még ha legalább kis lapkára tudnám szeletelni, de a kés alig akarja vinni. A párom szelt le belőle a buktába, de megküzdött vele ő is :D

2. Enissa (válaszként erre: 1. - Elbb)
ma 13:39

Esetleg almalével, vagy vízzel átfőzhetnéd.

Akár ivólének, akár öntetnek jó lehet még.

1. elbb
ma 13:36

Két-három éve készítettem birsalmasajtot. És hát elfelejtkeztem róla, a spájz legfelső polcára volt lerakva, selyempapírba csomagolva és szépen lefedve egy hálóval. A háló porfogónak volt, és tökéletesen meg is óvta az élelmiszert minden portól, póktól stb.

De a birsalmasajt mostanra olyan kemény, mint a bocskortalp. Még vágni is alig lehet, nemhogy elrágni.

Próbáltam buktába belesütni, de nemcsak időt álló, hanem sütésálló is. Extrán. Konrkétan, mintha egy darab ceruzát tettem volna a buktába, semmi nem történt vele kisütés után. Viszont emlékszem, hogy sokat dolgoztam vele, és ízre is finom, nem avas, nincs benne dió pl. Hogyan lehetne felhasználni szerintetek?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook