Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit lehet tudni a gyömbér felhasználásáról? fórum

Mit lehet tudni a gyömbér felhasználásáról? (tudásbázis)


2012. aug. 22. 11:27
Mondom én ezt két és fél évvel később...de aki most olvassa, annak plusz információ esetleg.:D
2012. aug. 22. 11:26

Nálam alap fűszer az őrölt gyömbér, frisset nem kapok.

A krumplifőzelék nálunk már csak gyömbérrel jó. A húsokat is beszórom vele sütés előtt, mert a gyömbér nem ég meg sütéskor.

Megfigyeltem, hogy a különféle zöldségek ízét "összehozza", bablevesbe, raguba feltéltenül teszek.

A tojásételekbe szerintem nem jó.

2010. febr. 17. 02:01
A friss gyombert,en meghamozom,vekony szeletekre vagom,es kicsit sozom.A sotol kinyomom,es rendes salata levet csinalok.Nagyon szeretjuk a gyomber savanyusagot.Maceszgombocba/paszka/reszelek,friss gyombert.En meg sutemenyekbe nem probaltam.
2010. febr. 17. 01:59
Mi savanyúságként esszük! Nagyon szeretjük, de van itthon por, kipróbálom a tejes verziót, az nagyon tetszett
2010. febr. 16. 23:22

Nekem bevált hányinger ellen teaként.


Hallottam,h utazási betegségre is jó lehet szintén a hányinger ellen,ki is szeretném próbálni egyik lányomnál, csak azt nem tudom hány éves kortól lehet ezt teaként inni. (2 éves a kislányom, negyed órás út autóval = tutti hányás)

2010. jan. 20. 21:56
Az aszalt gyömbér is nagyon érdekes ízű.Csípős,de finom.
23. winny
2009. aug. 4. 15:56
Amiben paradicsom van abban lehet gyömbér is:)
2009. febr. 22. 13:42
Most olvastam, hogy bélgáz-csökkentő hatása is van, ezért bablevesbe is lehet tenni.
21. genlips (válaszként erre: 20. - 1eded24452)
2008. nov. 8. 01:28

én próbálgattam megfázásnál gyömbért, de igazán a fokhagyma hozott azonnal tapasztalható változást

gyömbéreseknek: :(

fokhagymásoknak: :)

2008. okt. 22. 10:32

megfázásara nagyon jó! 3-4 nap után jó!

teába tenni izésítőnek nagyon jó, de ha megfőztük szirupnak és éppen nem öreg gyömbért fogtunk ki ,azt kandírozni is lehet utána,jó csemege ;)

csípős de egészséges!

ízületi gyulladásra nagyon jó!

2008. okt. 19. 20:44
huslevesbe nagyon finom, de csak keveset szabad beletenni, az erős aromája miatt.
2008. szept. 29. 17:35

NÁthára javasolták a gyömbért citrommal és mézzel. Első nekifutásra én kipróbáltam magában. Hát az valami szörnyű ízűűűű, pedig szeretem a ginger italokat, de inkább az, mint nyersen ez a gyökér!

Ti tényleg kajába is belerakjátok, mert finomabb lesz tőle valami? És nem mérgezitek meg a családotokat?

na jó, vicc volt, de elég durva az íze

17. Szil07
2008. ápr. 23. 18:23
Fejfájásra is jó 1l teához 1 kávéskanál örölt gyömbér.
2008. ápr. 1. 21:24
nagyon jo torokfajasra+nathara egy jo gyomberes tea
2007. ápr. 5. 21:56
a gyomber tejbe fozve es annak levet fogyasztva elenkito hatast valt ki
14. Asra (válaszként erre: 8. - Gkreka)
2007. jan. 28. 09:22
nagyon hatásos náthára!
2006. dec. 16. 18:08
Hogyan? Reszelve? Porban? Milyen sütikben és mennyit kell beletenni? Leírnád? Ne legyen túl bonyolult, mert sütésben nem vagyok nagy spiller:)))
12. Venes (válaszként erre: 11. - Eee466847e)
2006. dec. 16. 07:42
Próbáld ki kalácsba, sütikben. Olyankor nagyon jól kijön az íze. Nem tűnik olyan erősnek, mint sós ételekben.
2006. dec. 15. 21:49
Én kizárólag húsos ételekbe teszem. Póréhagyma, fokhgyma, friss gömbér csíkozva, egy-két hámozott, kockázott paradicsom, olivaolajon párolva. Ez az alap. Ebbe helyezem az elősütött csirkemellett, vagy karajt. Fűszereket, ki, mit szeret. Általában zöld, friss fűszereket használok.
10. Venes
2006. dec. 13. 15:19

Én imádom használni, nagyon szeretem az ízét és családom szerint olykor tulzásba is viszem. Ebben lehet valami, de ha egyszer szeretem?

Rengeteg jó édesség recept van rá. Éppen pár napja írtam egyet, címe: gyömbéres kalács, vagy gyömbérkalács (nézzétek meg a hoxareceptek között).

9. 7130b15964 (válaszként erre: 8. - Gkreka)
2006. nov. 30. 23:22
Persze, a friss mindig jobb, főleg, ha főzésről van szó. De nekem bejött ez az instant mézes gyömbér tea is. Egy perc alatt kész és mivel forró vízhez viszonylag könnyen hozzá lehet férni úton útfélen, ezért praktikus is, mert néhány zacskó mindig elfér zsebben vagy táskában. Most így télen kifejezetten kellemes.
2006. nov. 30. 08:48

Kínai ételekbe szinte mindig kell gyömbért tenni. Szerintem a friss összehasonlíthatatlanul jobb, mint a por alakban kapható.

+

Citromos-mézes gyömbértea

25 g friss gyömbérgyökeret lábasba teszünk 6 dl vízzel. Felforraljuk, majd lassú tűzön 20 percig főzzük. A mézet és a citromlevet akkor adjuk hozzá, ha kb. 60 C-osra hűlt.

2006. okt. 26. 12:23

Igaz, nem főzés, legalábbis szigorú értelemben, de a DM-ben vettem gyömbér ital port. Tulajdonképpen instant tea (tea nincs benne, csak gyömbér és méz granulálva, forró víz ráönt és már kész is:)

Nagyon finom!

2006. okt. 25. 20:33
A gyomber egy intenziv izu es illatu fuszer.Kaphato por alakban is, de gyoker alakban is -hasonlit a csicsokara,ekkor reszelni kell az etelbe.Az india etelek fontos kiegeszitoje ,tea belole fogyaszto es erosito.
2006. okt. 21. 19:58
A terhesség korai szakaszában, a hányós időszakban is nagy segítség a gyömbér; csökkenti az émelygést.
2006. okt. 19. 16:21
Én még csak por alakban használtam,de így is nagyon jó.Már próbáltam tejberizsbe keverve/isteni finom/ aztán gyümölcslevesbe is klassz.Ill.sütikhez keverve-különösen a karácsonyi mézeshez- is nagyszerű.Nagyon szeretem az illatát!
2006. júl. 27. 18:41
Élénkítő hatású teát lehet belőle főzni (+mámozás után apróra vágom, és leforrásom, majd egy kicsit hagyom benne állni), illetve a mézes sütikben (a fahéjjal keverve) is igen jók. Egyébként ha egy csirkecombot a só, és a bors mellett ezzel is bekenünk, akkor igen finom és egyben érdekes ízvilágot tud adni neki.
2006. júl. 27. 16:32
Én egyszerűen csak +hámozom, vékony csíkokra vágom és a szendvicsemre rakom. Nagyon szeretem. :)
2006. júl. 27. 16:07
Konyhatündérek! Adhadnátok valami jó tippet a gyömbér felhasználására!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook