Mit lehet tudni a gyömbér felhasználásáról? (tudásbázis)
Nálam alap fűszer az őrölt gyömbér, frisset nem kapok.
A krumplifőzelék nálunk már csak gyömbérrel jó. A húsokat is beszórom vele sütés előtt, mert a gyömbér nem ég meg sütéskor.
Megfigyeltem, hogy a különféle zöldségek ízét "összehozza", bablevesbe, raguba feltéltenül teszek.
A tojásételekbe szerintem nem jó.
Nekem bevált hányinger ellen teaként.
Hallottam,h utazási betegségre is jó lehet szintén a hányinger ellen,ki is szeretném próbálni egyik lányomnál, csak azt nem tudom hány éves kortól lehet ezt teaként inni. (2 éves a kislányom, negyed órás út autóval = tutti hányás)
én próbálgattam megfázásnál gyömbért, de igazán a fokhagyma hozott azonnal tapasztalható változást
gyömbéreseknek: :(
fokhagymásoknak: :)
megfázásara nagyon jó! 3-4 nap után jó!
teába tenni izésítőnek nagyon jó, de ha megfőztük szirupnak és éppen nem öreg gyömbért fogtunk ki ,azt kandírozni is lehet utána,jó csemege ;)
csípős de egészséges!
ízületi gyulladásra nagyon jó!
NÁthára javasolták a gyömbért citrommal és mézzel. Első nekifutásra én kipróbáltam magában. Hát az valami szörnyű ízűűűű, pedig szeretem a ginger italokat, de inkább az, mint nyersen ez a gyökér!
Ti tényleg kajába is belerakjátok, mert finomabb lesz tőle valami? És nem mérgezitek meg a családotokat?
na jó, vicc volt, de elég durva az íze
Én imádom használni, nagyon szeretem az ízét és családom szerint olykor tulzásba is viszem. Ebben lehet valami, de ha egyszer szeretem?
Rengeteg jó édesség recept van rá. Éppen pár napja írtam egyet, címe: gyömbéres kalács, vagy gyömbérkalács (nézzétek meg a hoxareceptek között).
Kínai ételekbe szinte mindig kell gyömbért tenni. Szerintem a friss összehasonlíthatatlanul jobb, mint a por alakban kapható.
+
Citromos-mézes gyömbértea
25 g friss gyömbérgyökeret lábasba teszünk 6 dl vízzel. Felforraljuk, majd lassú tűzön 20 percig főzzük. A mézet és a citromlevet akkor adjuk hozzá, ha kb. 60 C-osra hűlt.
Igaz, nem főzés, legalábbis szigorú értelemben, de a DM-ben vettem gyömbér ital port. Tulajdonképpen instant tea (tea nincs benne, csak gyömbér és méz granulálva, forró víz ráönt és már kész is:)
Nagyon finom!
További ajánlott fórumok:
- Mik azok a bevált pózok, technikák ötletek, tippek amiket felhasználva ki lehet elégíteni egy nőt!(akár többszöris)
- Hogyan lehet itt a portálon felhasználót letiltani?
- Milyen ételekbe lehet felhasználni a margarint?
- Hogyan lehet elkerülni, hogy a felhasználás során a padlizsán keserű legyen?
- Milyen női neveket lehet római katolikus keresztnévként felhasználni?
- Olivabogyót mihez lehet felhasználni? Találtam a hűtőben, de hogy mihez kellhet, gőzöm sincs, kidobni meg nem akarom.... :)