Hogyan lehet elkerülni, hogy a felhasználás során a padlizsán keserű legyen? (tudásbázis kérdés)
Ma csináltam padlizsán krémet, nagyon fincsi lett.
Jóóóóól megsütöttem kint gáz grillen, letakarva hagytam állni 20 percet.
Fémkéssel vágtam össze keresztbe-hosszába,
Tettem bele sót, borsot, napraforgó olajat, mayonézt.
Kekszre tettem jó nagy kanállal, és ham-bekapja-Döncike.
Azon a talpalatnyi helyen is vannak tájszólások. Deeeee, azt mondhatom h nagyon barátságos emberek. Azt olvastam, h a héjához közeli résznek lehetsége keserű íze.
Erdélyi padlizsánkrém 🍆vinetta🍆 hagyományos recept házi majonézzel😊
Imádom a padlizsánt!
Eleinte bohóckodtam vele, hogy semmi fémmel ne érjek hozzá, de elég gyorsan abbahagytam.
Még soha nem volt keserű.
Nekem még sose lett keserű, pedig nem vágom fakéssel. Régen én is hallottam, hogy jó alaposan be kell sózni, kifacsarni a levét, és akkor nem lesz keserű. Erről is kiderült, hogy hülyeség.
A tojást kihagynám a végéről, de a recept többi része szuperül hangzik.
Nekem még soha nem volt keserű pedig normál fém késsel vágom fel a padlizsánt. Szeletelést követően azonnal sütni kezdem ,általában olíva olajban. Amikor megsült vagy szűrőre vagy szalvétára teszem és megsózom. Igazából több fűszert nem is igényel. De persze lehet egyéni ízlésnek megfelelően fűszerezni. Itt egy korábban beküldött receptem: [link]
A fekete magvas részt mindig kiszedem belőle, az lehet keserű esetleg és erősen puffaszt is a magja.
Rendben. A nem tejbegríz -arra utaltam hogy nem gyors nem a főzés ismeretedet firtattam.
Nekem soha nem volt még keserű
Jóétvágyat a kinézett recepthez.
A padlizsánkrémet az erdélyiek vinettának nevezik.
Ültettem is, ettem is ,,bár nekem nem jött be de sosem volt keserű.
Az idevonatkozó vicc,,evés előtt cseréld ki gyorsan rántott húsra🙄😀
Van gyakorlatom a főzésben bő 30 éve.Persze hogy nem tejbegríz!
Az a lényeg hogy ne legyen keserű!
Nem szeretnék se padlizsán krémet,se rántott padlizsánt.
Valami változatosabbra gondoltam és ezt találtam:
Én csak krémet szoktam készíteni,sok fokhagymával, hagymával.De YouTubeon találsz videókat,tésztára biztos nem tenném.
Nem tejbegríz, hogy pikk-pakk elkészüljön.
Én is úgy tudom, hogy meg kell pörgetni sóval.
Egyébként töltött padlizsánt készítenék belőle:
De van még több is, ha ezek nem tetszenek.
Régebben készítettem padlizsánt de keserű volt.
Több oka lehet állítólag.
Azt olvastam hogy fa késsel kell vágni.Nos,ez nálam biztos hogy nem fog működni mert a fa késsel max.meleg vizet lehet vágni!(legalábbis ami nekem van)
A másik teória szerint le kell sózni és akkor nem lesz keserű.
Tudtok segíteni hogy kinek mi vált be?Tegnap vettem le a kertben 4 szép padlizsánt,nem akarok csalódni az elkészített ételben! Köszönöm szépen a segítséget!
További ajánlott fórumok:
- A gonosz felhasználó...ti is találkoztatok ilyenekkel?
- Mit készítesz padlizsánból?
- Ha rántott húst készítetek, a fennmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem?
- Mi alapján választottad a felhasználónevedet?
- Van alföldi felhasználó közöttünk?
- Mik azok a bevált pózok, technikák ötletek, tippek amiket felhasználva ki lehet elégíteni egy nőt!(akár többszöris)