Olivabogyót mihez lehet felhasználni? Találtam a hűtőben, de hogy mihez kellhet, gőzöm sincs, kidobni meg nem akarom.... :) (tudásbázis)
Tonhalas pizzára mindig teszek olívabogyót, nem is keveset.
Aztán sokszor főzök paradicsomos-olívabogyós pennét, lányom egyik kedvence.
Van, hogy csak magában nasizok olívabogyót, néha fetával, paradicsommal.
Az olivabogyó remek húspótló eledel. Mivel én nagyon kedvelem a paradicsomos szósszal leöntött kifőtt tésztafélét (spagettit, makarónit, stb) annak megkoronázásaként jól megszórom (ALAPLÉBEN ÁTFORRALT!)olivabogyóval. Ha még reszelt sajt is kerül rá, hát egyenesen Rómában érzem magam :-)!
A paradicsomszósz készítése villámgyors (amíg megfő a spagetti A CSOMAGOLÁSON FELTÜNTETETT IDŐ ALATT !!!).
Tehát olajon (lehetőleg olivaolajon) felfőzöm a feldarabolt gurulós paradicsomot /vagy higított paradicsompürét/ és izlés szerint sót. Kész. Persze lehet vele pepecselni, hogy lepaszírozom, és bazsalikommal ízesítem.A paradicsom szezonjában ebből a főzetből rengeteget készítek és tömbökbe lafagyasztva a mélyhűtőben tartalékolok.Evés előtt egy darabot leválasztok (nagykés + kalapács) és felforralom egyszer. Kész.
Az eredmény gyors, nagyon finom, minden gyomorproblémát jótékonyan gyógyít. Férfinépnek lehet gazdagítani az alapszószba belerottyintott darált sonkával, kolbásszal, levesben főtt húsmaradékkal, stb...
Egy a lényeg (legalábbis nekem ), hogy a tetején jó adag főtt olivabogyó trónoljon.
Szokjatok rá, mert nagyon értékes táplálék.
Kisnusi
Salátákhoz isteni,kecskesajttal.
Szerintem a mediterrán konyhát ha beírod a guggliba,sok ötletet ad.
Használható húsételekhez is.
Tejszínes mártásba, vagy boros mártásba téve.
én csak úgy magában imádom :)
de italba is teheted, campariba, aperolba, martiniba...
Ki ne dobd!!!
Bármilyen salátába belekeverheted, de ha csak nasiként elrágcsálod, máris nem vész kárba...
Szia!
Szerintem edd meg, én önmagában is kedvelem, akár zöld, akár fekete:)
Főzőcskében nem vagyok jó sajnos, de pizzára pl illik, vagy egy görög salátába is.
Szép napot
Zs.
További ajánlott fórumok:
- Nem szeretem az olivabogyót, de beszélgetni szeretnék
- A gonosz felhasználó...ti is találkoztatok ilyenekkel?
- Ha rántott húst készítetek, a fennmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem?
- Mi alapján választottad a felhasználónevedet?
- Találtam a hűtőben 20dkg gyári csomagolású trappista sajtot, 4napja lejárt a szav.-ja. Ti mit kezdenétek vele?
- Hogyan tároljátok a húst a hűtőben, ha csak másnap akarjátok felhasználni?