Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan tároljátok a húst a hűtőben, ha csak másnap akarjátok felhasználni? fórum

Hogyan tároljátok a húst a hűtőben, ha csak másnap akarjátok felhasználni? (beszélgetés)


13. Babi11
2011. okt. 31. 15:29
A friss húsnak ki kell bírni 2 napot mindenképpen, akárhogy tárolod a hűtőben!
12. mmacus (válaszként erre: 9. - Szilvamama)
2010. nov. 21. 08:39
Én sem szoktam kibontani, semmi baja másnapig, sem a tálcásnak, sem a zacskóban. Igaz, olyan helyen veszem, ahol biztosan friss.
2010. nov. 21. 07:28
Bepácolom,ill bepácolva Légmentesen lezárva ;)
2010. nov. 20. 20:08

Én is jártam már így, pedig tuti nem volt baja a húsnak mikor megvettem.

Idősebb szomszéd mamáktól azt a tanácsot kaptam, hogy zacsiban soha ne rakjam be még másnapig se a hűtőbe a húst.

Megmosni alaposan és szárazra törölni tiszta konyharuhával, majd így be rakni egy tálban a hűtőbe.

Ha nem a hűtőbe akkor meg a fagyasztóba.

2010. nov. 20. 19:58
A riss húsnak simán ki kellene bírnia másnapig a zacsiban is, én szinte soha nem veszem ki.
8. Talian35 (válaszként erre: 1. - Anyagi)
2010. nov. 20. 19:56
ALDI-ban szoktam húst venni műanyag tálban csak berakom a hűtőbe másnap kiveszem megmosom alaposan utána...sosem volt még büdös, akkor nem vettél friss húst.
7. anikko (válaszként erre: 6. - Vizöntőlány)
2010. nov. 20. 19:56
Dettó
2010. nov. 20. 19:54
Én műanyag tálba,frissentartó fóliával letakarva a felső polcra teszem.Nem szoktam megmosni,csak felhasználás előtt.
2010. nov. 20. 19:54
Nekem nejlonba berakva sem volt szagos sosem. Akkor lehet nem friss húst veszel.
2010. nov. 20. 19:53
Aztis belehet fokhagymás tejbe áztatni, de nekem nemszokott szagos lenni. Van hogy ahogy megveszem berakom úgy papírostól, vagy tálba öntöm, másnapig nemszabadna hogy baja legyen, ha friss húst veszel!
3. csehe (válaszként erre: 1. - Anyagi)
2010. nov. 20. 19:52
Ha másnapra "szagos" lett a húsod, akkor nem volt már friss. Az tuti.
2. 37fda6506d (válaszként erre: 1. - Anyagi)
2010. nov. 20. 19:51
Át szoktam mosni vízzel és lecsepegtetem, és nem takarom le.
2010. nov. 20. 19:49

Tudom, hogy a nejlon tasakból mindenképpen ki kell venni a húst, mielőtt a hűtőbe teszem, de volt már rá példa, hogy fémtálban, alufóliával letakarva is "szagos" lett másnapra. Már ott tartok, hogy a szombaton megvásárolt husit inkább lefagyasztom másnapig és reggel kezhetem felolvasztani.

(Lehetne persze olajban, bepácolva tárolni, de pl. egy rántott csirkének valót?)

Van valakinek jó megoldása?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook